Zabrana kretanja do ponedeljka u 5h, od sledeće nedelje međugradski prevoz

Zabrana kretanja do ponedeljka u 5h, od sledeće nedelje međugradski prevoz

Zabrana kretanja počinje danas od 18 časova i traje do 5h u ponedeljak, objavio je odluku nakon sednice Vlade Srbije epidemiolog Predrag Kon. Rekao je da će penzioneri od sledeće nedelje imati jedan sat u istom intervalu od 18h do 1h ujutro, što je do sada bilo po pola sata, i da će početi da funkcioniše međugradski saobraćaj.

Epidemiolog Predrag Kon je naveo i da će stariji od 65 godina moći u šetnju danas posle 18h, na pola sata, i u nedelju, ne dalje od 600 metara od prebivališta. To će sledeće nedelje biti produženo na sat vremena.

Na sednici je, kako kaže, odlučeno o ublažavanju mera u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, pa će od ponedeljka, 27. aprila, biti dozvoljen  rad pijacama u zatvorenom prostoru, frizerskim i kozmetičkim stalonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama.

Rad je dozvoljen uz zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva, a u teretanama i fitnes centrima uz pojačane mere dezinfekcije objekata i po principu zakazivanja termina kako bi se izbeglo okupljanje više ljudi u zatvorenom prostoru i vodilo računa o socijalnoj distanci, ističe Kon.

KOMENTARIŠI