Zabranjen rad rendgena u Požarevcu

Zabranjen rad rendgena u Požarevcu

Nepravilnosti trebalo bi da se otklone u naredne dve sedmice, a do tada će pacijenti snimanja obavljati u Opštoj bolnici

Tokom redovne godišnje kontrole u Domu zdravlja Požarevac utvrđene nepravilnosti koje se odnose na prostoriju sa rendgenom, dok je sam aparat, star oko 40 godina, ispravan.

Intitut za nuklearne nauke “Vinča” zabranio je korišćenje rendgen aparata za snimanja koštanog sistema u Domu zdravlja u Požarevcu. Odluka o zabrani doneta je nakon redovne godišnje kontrole koju je sprovela Laboratorija za zaštitu od zračenja i zaštitu životne sredine “Zaštita”, pišu “Novosti”.

Kontrolom je utvrđeno više nepravilnosti koje se odnose na prostoriju sa rendgenom, dok je sam aparat, star oko 40 godina, ispravan. U zaključku nakon obavljenje kontrole, navedeno je ukupno šest nepravilnosti koje treba otkloniti. Među njima je i nedovoljna zaštita jedne od kabina za presvlačenje pacijenata, na čiji levi ram treba postaviti olovnu foliju debljine jedan milimetar.

Nepravilnosti trebalo bi da se otklone u naredne dve sedmice, a do tada će pacijenti snimanja obavljati u Opštoj bolnici.

KOMENTARIŠI