ZABRANJENA upotreba vode u dva naselja

ZABRANJENA upotreba vode u dva naselja

JKP „Dunav Veliko Gradište“ Veliko Gradište obaveštava da se ZABRANjUJE upotreba vode iz seoskog vodovoda naselja Kamijevo za piće i pripremu hrane, shodno Mišljenju o zdravstvenoj bezbednosti od 29.01.2019. godine Zavoda za javno zdravlje Požarevac ZBOG TOGA ŠTO NIJE ZDRAVSTVENO BEZBEDNA. Zabrana će trajati dok se odgovarajućim rezultatima analiza uzoraka vode za piće ne dokaže zdravstvena bezbednost iste i obezbedi stručno mišljenje ovlašćene ustanove da se voda može koristiti za piće.

Neispravnost je mikrobiološka (povišena vrednost koliformnih bakterija). Uzorak je uzet na mestu Javna česma – Kamijevo.

Ovo komunalno preduzeće takođe obaveštava da se ZABRANjUJE upotreba vode iz seoskog vodovoda naselja Tribrode za piće i pripremu hrane, shodno Mišljenju o zdravstvenoj bezbednosti od 29.01.2019. godine Zavoda za javno zdravlje Požarevac ZBOG TOGA ŠTO NIJE ZDRAVSTVENO BEZBEDNA. Zabrana će trajati dok se odgovarajućim rezultatima analiza uzoraka vode za piće ne dokaže zdravstvena bezbednost iste i obezbedi stručno mišljenje ovlašćene ustanove da se voda može koristiti za piće.

Neispravnost je fizičko – hemijska (povišena vrednost nitrata).

KOMENTARIŠI