Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović u petak je sa saradnicima obišao radove na asfaltiranju i rehabilitaciji puteva i ulica na teritoriji mesnih zajednica Drmno i Kličevac.

Opšte je poznato da su ova dva naselja jedna od najugroženijih usled eksploatacije uglja na kopovima, pa je samim tim i potreba za ulaganjem u njihovu infrastrukturu i veća.

Obilazak je krenuo iz Kličevca. Tamošnji radovi obuhvataju zamenu ili ojačanje kolovozne konstrukcije u zavisnosti od stanja kolovoza u ulicama pojedinačno, kao i izradu kolovoznog zastora od asfalta. Kolovozna konstrukcija se sastoji od donjih nosećih slojeva od rastresitog kamenog materijala i gornjih nosećih slojeva od asfalta, odnosno ravnanje i zamenu površinskog sloja kamenog agregata novim slojem, asfaltiranje i uređenje bankina.

Govoreći o unapređenju infrastrukture na čitavoj teritoriji Grada Požarevca, gradonačelnik Spasović je naveo da je investicija u toj oblasti mnogo, i da je veliki posao pripremiti ih, te zamolio građane za strpljenje. Lokalna samouprava se do sada trudila da ravnomerno rasporedi radove u svim mesnim zajednicama, a to će biti slučaj i u budućnosti, naveo je Spasović.

Pomenuti radovi su u ukupnoj dužini od preko 3 kilometara, što će činiti oko 10.000 m2 novih površina pod asfaltom ukupne vrednosti 23.530.098,38 dinara sa pdv-om, istakao je gradonačelnk Požarevca Bane Spasović.

U Kličevcu se medijima obratio i Jovica Milenković, odbornik Skupštine grada Požarevca i zamenik predsednika Saveta ove mesne zajednice. On je podsetio na neke od ulica i puteva koje se trenutno rade a koje finansira EPS, a logističku podršku daje grad.

Milenković se gradskom rukovodstvu zahvalio i na angažovanju na izgradnji atarskih puteva, koji su od velike važnosti za meštane ovog ali i okolnih sela. To se naročito ogleda u povezivanju sa mestom Kurjače, čime se ojačala veza i sa opštinom Veliko Gradište.

KOMENTARIŠI