U Ustanovi za smeštaj starijih i odraslih lica “Gvozden Jovančićević” u Velikom Popovcu koronavirus potvrđen je kod 78 osoba, a inficirani su i zaposleni i štićenici, izjavila je direktorka Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu dr Ana Jovanović.

Ona je navela  da je u toj ustanovi socijalne zaštite do sada urađeno 145 testova i da su pozitivni rezultati potvrđeni kod 67 štićenika i 11 zaposlenih.

Dr Jovanović  je navela da su svi kovid pozitivni pacijenti, u zavisnosti od težine kliničke slike hospitalizovani u kovid bolnici, kao i da su štićenci bez simptoma i tegoba ostali u Ustanovi u izolovanim prostorijama. Ona je najavila i da će u toku sutrašnjeg dana svi štićenici i zaposleni biti testirani, a Zavod bi u toku dana trebalo da dobije odgovarajući  broj podloga za testiranje.

U domu “Gvozden Jovančićević”  u Velikom Popovcu  smešteno je 260 štićenika, o kojima brine 99 zaposlenih.

U toj ustanovi, rečeno je da ne smeju da daju nikakve informacije medijima, “pa čak ni direktor”. Kažu da će o trenutnoj situaciju u Domu javnost izvestiti ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Prema saznanjima portala Nova, svi inficirani virusom Covid 19 iz Ustanove u Velikom Popovcu, čija klinička slika zahteva hospitalizaciju, nalaze se na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Petrovcu na Mlavi. To odeljenje je prethodnih dana pretvoreno u kovid bolnicu, a u njoj će, saznajemo, biti lečeni samo zaražani iz Ustanove “Gvozden Jovančićević”.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI