Zatvorene granice, ukinut međugradski prevoz, uvođenje još duže zabrane kretanja

Zatvorene granice, ukinut međugradski prevoz, uvođenje još duže zabrane kretanja

Foto: Urban City / B.P.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji u 18 časova. “Od sutra od 8 ujutru zatvaramo sve granične prelaze za drumski, železnički i rečni saobrača.”, rekao je Vučić. U 12h ukida se potpuno međugradski saobraćaj. Vučić je najavio u sledećih nekoliko dana uvođenje još drastičnijih mera zabrane kretanja koje neće biti samo od 20h do 05, nego još duže.

– U ovom trenutku imamo 103 sa potvrđenom zarazom korona virusa. 55 lica je u bolnici, 6 lica je u tepkom stanju. Očekujemo u nedeljama koji dolaze dalje ubrzano povećanje broja zaraženih. Nama je infektivna klinika gotovo puna. Prelazimo u bolnicu Dragiša Mišović. Pušteno je dvoje, ali je broj inficiranih mnogo veći. Policija i vojska dobro rade svoj posao. Još troje lica očekujemo da budu pušteni. Do sutra u ovo vreme očekujemo da bude najveći broj lica do sada. Ovaj broj od stotinu je važan. Dobili smo nove respiratore, u subotu dolazi još 100 respiratora. Imamo malo slobodnih respiratora. Imaćemo oko oko 352 slobodna respiratora za koronu. A pribavili smo još toliko, znači broj se duplirao, a radimo na tome da ih imamo i preko 1.000 respiratora. ne želimo da dođemo u situaciju.

– Mora da se nastavi puna izolacija. Ukoliko bi smo uspeli da se izolujemo svi jedni od drugih. taj virus nam ništa ne bi mogao. Sve zavisi od nas. Uvodimo još teže mere.

Od sutra od 8 ujutru zatvaramo sve granične prelaze za drumski, železnički i rečni saobraćaj.

Policijski čas neće biti samo od 20 časova do 5 ujuturu, ali će o tome biti više reči tokom vikenda.

Sledeće nedelje cela Srbija će imati maske, kaže Vučić i dodaje da će obezbediti početkom sledeće nedelje 10 miliona maski.

Predsednik ističe da brašna ima dovoljno i apeluje na građane da ne kupuju tolike količine. Prosečna tražnja brašna u poslednjih pet dana skočila je za 463 odsto, dodaje Vučić.

Nema nikakvih problema sa gorivom, nafte ima dovoljno, rekao je Vučić povodom informacija koje su se pojavile u javnosti da goriva neće biti dovoljno.

KOMENTARIŠI