U subotu je pred prepunim tribinama terena za mali fudbal na Veslačkom u Smederevu, završen peti Memorijalni turnir Zoran Popopvić Pop.

Kao i prošle godine pobednik je ekipa Minel Enim, koja je u finalnoj utakmici savladala ekipu Fanatik koja je ostala na drugoj poziciji. Trećeplasirana je ekipa Sentić komerc , a četvrtu poziciju i besplatno učešće na turniru iduće godine,  izborila je ekipa Urban 86 Lipe.

Po završetku utakmica dodeljene su nagrade i zahvalnice. Uručila ih je Jovana Popović, ćerka Zorana Popovića Popa. Nagrada za fer plej ove godine otišla je u ruke ekipe Teretana 300 Zlatiborac iz Smedereva, za izuzetnu korektnost na terenu.

Ekipi Sentić komerc  za treće mesto pripala je novčana nagrada u iznosu od 30 000 dinara.  Drugoplasiranoj ekipi  Fanatik pripalo je 50 000 dinara, a pobednicima, ekipi Minel Enim, 120 000 dinara. Najboljim ekipama pripali su i pehari i zahvalnice za učešće na turniru i doprinos sećanju na Zorana Popovića Popa.

Za najboljeg golmana proglašen je Tihomir Marković Tića (Urban 86 ), najbolji strelac je reprezentativac u futsalu Jovan Lazarević (Minel Enim), a Lazareviću je pripala i titula najboljeg igrača petog Memorijala Zoran Popović Pop. Njima je, pored zahvalnica i pehara, pripao i novčani iznos od po 5 000 dinara.

Zahvalnice organizatora za pomoć i podršku u organizaciji turnira pripale su sporstkim organizacijama, javnim preduzećima, sponzorima , medijima i pojedincima.

Ove godine prvi put su dodeljene nagrade i publici za istrajnost u praćenju turnira i bodrenju ekipa sa tribina. Tri najsrećnija gledaoca dobila su po 1000, 2000 i 3000 dinara.

Inače, finalno veče turnira tradicionalno su  otvorili veterani – ekipe Popovih kolega i drugara, koji su odigrali revijalnu utakmicu i na taj način još jednom odali počast svom prijatelju.

Porodica Zorana Popovića Popa zahvalna je svima koji su dali doprinos da se i ove godine, uprkos lošim epidemiološkim i ekonomskim uslovima, održi turnir i očuva sećanje na Zorana.

Peti  Memorijalni turnir Zoran Popović Pop počeo je 17.juna i igrao se na terenu Veslačkog i Sportskoj hali, u zavisnosti od vremenskih uslova. Takmičilo se 16 ekipa jer su organizatori ograničili broj zbog aktuelnih okolnosti oko virusa korona.

Zoran Popović Pop preminuo je 19. oktobra 2015.godine u 51.godini života, nakon kraće i teške bolesti. Gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolesti, bio je na klupi FK Proleter Vranovo, koji je upravo pod njegovom trenerskom palicom tada ušao u viši rang takmičenja.

KOMENTARIŠI