Završen Viminacium Fest u Požarevcu

Završen Viminacium Fest u Požarevcu

Poslednje večeri prvog Viminacium Fest-a dodeljene su nagrade za najboljeg glumci i najbolju predstavu festivala

Poslednje večeri prvog Viminacium Fest-a dodeljene su nagrade za najboljeg glumci i najbolju predstavu festivala. Podsećamo da je ovaj festival na neki način izgubio smisao zbog lošeg vremena, pa su tako predstave odigrane u velikoj sali Centra za kulturu Požarevac umesto u amfiteatru Viminacijuma. Ono što je ipak ostavilo veći utisak su odlične predstave, glumci i besplatne ulaznice, tako da je veći broj građana Požarevca mogao da prati ovaj festival.

Stručni žiri prvog Viminacium Festa, u sastavu: Dejan Mijač, Miodrag Tabački i Saša Torlaković, jednoglasno je doneo odluku da nagradu za najbolju predstavu dodeli predstavi Hasanaginica, Novosadskog pozorišta.

Foto: CZK

Najbolji glumac festivala je Ozren Grabarić za ulogu Ričarda III, predstave Gradskog dramskog kazališta “Gavella” iz Zagreba.

Nagradu za najbolju predstavu „Viminacium Maksimus“ primio je direktor Novosadskog pozorišta, Valentin Vencel, koji se, prigodnim rečima, zahvalio požarevačkoj publici.

Dobitnik nagrade za najboljeg glumca festivala, Ozren Grabarić, bio je sprečen da prisustvuje dodeli nagrade usled priprema za premijeru predstave GDK „Gavela“. Njemu će nagrada biti uručena naknadno.

Foto: CZK

Predsednik Skupštine Grada Požarevca, Bojan Ilić zatvorio je prvi Viminacium Fest izrazivši zadovoljstvo zbog kvalitetnih predstava i uspešnog uspostavljanja kulturne saradnje sa zemljama u okruženju.

U čast pobednika festivala, Novosadski Big Bend i orkestar opere Srpskog narodnog pozorišta sa solistima, priredili su požarevačkoj publici istinski muzički spektakl.

KOMENTARIŠI