Završni radovi na asfaltiranju regionalnog puta Petrovac – Žagubica

Završni radovi na asfaltiranju regionalnog puta Petrovac – Žagubica

U opštini Žagubica u toku su završni radovi na asfaltiranju dela regionalnog puta Požarevac-Bor, od Petrovca na Mlavi do Žagubice.

Prema rečima predsednika opštine Žagubica Safeta Pavlovića, ovi poslovi su prioritet i predstavljaju trenutno najveću investiciju u opštini.

Aktuelne radove je, prilikom svoje proslogodišnje posete opštini Žagubica, najavio tadašnji premijer, a sada predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, istakavši da će tokom leta 2017. godine, ovaj deo Srbije imati čist, potpuno rekonstruisan put posle dugog niza godina, što će, ne samo poboljšati bezbednost svih učesnika u saobraćaju, već i stvoriti optimalne uslove za dolazak investitora i turista, jer kako je rekao, mnogi domaći turisti ne znaju ništa o ovom delu Srbije, njenim prirodnim lepotama – Beljanici, Krupajskom vrelu i mnogim drugim, a ovakva lepota, kako je istakao predsednik Vučić, teško da može bilo gde u Evropi da se nađe.

Početak avgusta, deonica Žagubica – Krepoljin –završna faza radova je u punom jeku, mašine firme „Štrabag“ na terenu, a pored asfaltiranja, uređuju se i kanali za odvod vode, drenaža i sanira zemljište pored puta.

Radove je obišao predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović i tom prilikom izrazio zadovoljstvo njihovim odvijanjem, ali i najavio nove projekte – rekonstrukciju regionalnog puta prema Laznici i prema Despotovcu, do naselja Sige, kao i dolazak novih investitora, jer dobri putevi neće značiti samo građanima, već i ulagačima, kojima će opština obezebediti i besplatnu lokaciju i kompletnu infrastrukturu, kako bi što lakše i brže mogli da pokrenu željenu delatnost

Ozbiljan rad, realizacija dugo odlaganih projekata i uvek – ispunjavanje svih svojih obećanja, karakteristika su lokalne vlasti na čelu sa predsednikom Safetom Pavlovićem, i samo jedan od razloga zbog čega je opština Žagubica ove godine dobitnik najprestižnijeg priznanja u našoj zemlji – kapetan Miša Anastasijević, za najbolju lokalnu samoypravu i za najboljeg domaćina.

KOMENTARIŠI