ZIP ZOP: Likovna radionica za decu predškolskog uzrasta

ZIP ZOP: Likovna radionica za decu predškolskog uzrasta

Danas, 06.02.2019. godine, u okviru ZIP ZOP programa za mlade i decu koji organizuje Centar za kulturu Požarevac, ULIS „M.P.Barili“ u saradnji sa vrtićima iz Požarevca, realizuje likovnu radionicu za decu predškolskog uzrasta.

Trajanje aktivnosti je od 11,00 do 13,00 časova u Galeriji obojene svetlosti Centra za kulturu. Sa direktorkom vrtića, Marijom Bajić, dogovoren je organizovan dolazak vaspitačica i nekoliko grupa od oko 40-50 dece, kako bi se kvalitetno ispoštovao vremenski termin.

Ideja je da likovni stvaraoci hronološki predstave radove počevši od crteža do skulptura. Cilj je da se najmlađima približi umetnost, ne samo kroz razgledanja umetničkih radova nego uz neposredne kontakte sa likovnim stvaraocima, mogućnost učešća u kreiranju dela kao i kroz priču o materijalima, tehnikama, istorijatu itd. koju će voditi Biljana Milosavljević Pićurić, kustos, Master istoričar, Dipl. istoričar umetnosti.

Ovo je još jedan korak uspešne saradnje, nastavljanja dobrih poslovnih i prijateljskih odnosa između Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Dečji vrtić “Ljubica Vrebalov” i udruženja. Na ovaj način članovi ULIS-a „M.P.Barili“ žele deci da približe i prošire spektar saznanja i znanja kroz lepe umetnosti, da ih podstaknu na još veću kreativnost koju svi zajedno možemo negovati i razvijati.

KOMENTARIŠI