11 EXIT utisaka iz 2017. koje ćemo pamtiti!

11 EXIT utisaka iz 2017. koje ćemo pamtiti!

Ove godine, preko 350.000 posetilaca posetilo je četiri festivala Leta ljubavi na kojima je obeleženo 50 godina nastanka hipi pokreta koji je promovisao ljubav, mir i jednakost.

Ostalo je još svega nekoliko dana do kraja 2017. godine, te smo odlučili da se prisetimo šta je obeležilo EXIT Leto ljubavi i da prizovemo sve one lepe uspomene koje nas asociraju na leto!

Pozdravljali smo prve zrake sunca na Petrovaradinskoj tvrđavi u julu, kombinovali letovanje sa vrhunskim nastupima na Sea Dance i Sea Star festivalima i provodili se na Revolution festivalu u magičnoj atmosferi u Temišvaru.

Ove godine, preko 350.000 posetilaca posetilo je četiri festivala Leta ljubavi na kojima je obeleženo 50 godina nastanka hipi pokreta koji je promovisao ljubav, mir i jednakost.

EXIT festivalska porodica nedavno je dobila i prinovu – snežni Festival 84 na Jahorini koji dolazi da nas izvuče iz zimske melanholije i pripremi za novu sezonu provoda, dok će naredna godina biti u znaku EXIT Freedom poduhvata, koji će spojiti čak pet festivala u pet različitih država!

1. Aktivistički koreni

EXIT je ove godine obeležio 20 godina svog društvenog aktivizma raznim akcijama, panelima, izdavanjem publikacija, ali i antiratnom tribinom takozvane “Tihe balkanske većine” u kojoj su učesnici, poznate ličnosti iz regiona, pozvali javnost da ne naseda na ratnu retoriku i da se bori protiv raspirivanja mržnje na Balkanu.

2. Muzički spektakl na obalama Istre

Nakon festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, Sea Dance festivala na Jazu i Revolution festivala u Temišvaru, ove godine održano je premijerno izdanje Sea Star festivala u Umagu! Uz provod na prelepoj istarskoj obali preko dana i vrhunske nastupe zvezda među kojima su Prodigy, Fatboy Slim, Pendulum i Modestep, Sea Star se već čvrsto pozicionirao na festivalskoj mapi Evrope!

3. Opusti se!

Sea Star festival čine mnoge sitnice, ne samo vrhunski program. Od kristalno plave vode do umirujućih meditacijskih zona, ovaj letnji festival ponudio je posetiocima sve što je potrebno da preko dana napune baterije za još jedno veče.

4. Tent and chill?

Revolution festival u Temišvaru jedinstven je po svom konceptu – dok su uveče ljubitelji dobrog provoda uživali uz imena kao što su Rudimental i Dubioza kolektiv, preko dana su mogli da prisustvuju zanimljivim radionicama i da uživaju u jedinstvenim dekoracijama. Truly magical!

5. Mr. Brightside

Jedan od najiščekivanijih momenata čitavog Leta ljubavi nesumnjivo je bio koncert Kilersa – nultog dana EXIT festivala rokeri is Vegasa predstavili su se publici od preko 30.000 ljudi na Petrovaradinskoj tvrđavi koja je u glas pevala njihove hitove.

6. Zajedno za bolju budućnost

Svetski poznati motivacioni govornik srpskog porekla Nik Vujičić govorio je na Glavnoj bini na ceremoniji otvaranja EXIT festivala i podsetio da mladi imaju sposobnost da povedu svet ka boljem sutra. Pre njegovog govora, članovi indijanskog plemena “Standing Rock”, ogranka čuvenih Sijuksa, koji se bore protiv izgradnje naftovoda kroz njihov rezervat, apelovali na svetske lidere da zaštitu prirode postave kao apsolutni prioritet.

7. Novo ruho Dance Arene

Čuvena Dance Arena obeležila je 15 godina postojanja na ovogodišnjem EXIT festivalu na prikladan način – potpuno novim izgledom i vrhunskim ozvučenjem. Eat, sleep, rave, repeat!

8. We Be Burnin‘

Svetski poznati hitmejker, Sean Paul, nastupao je ove godine na plaži Jaz na Sea Dance festivalu i svi koji su prisustvovali će vam potvrditi – nemoguće je bilo odoleti zavodljivim melodijama ove jamajkanske zvezde i ne zaplesati!

9. Žurka koja ne prestaje

Uz peskoviti Jaz, non-stop muziku i vrhunsku ekipu, Sea Danceri nastavljali su žurku i preko dana.

10. Festival 84 – novo poglavlje

Exitova festivalska porodica konačno dobija zimski festival! U pitanju je Festival 84 na olimpijskoj Jahorini koji će se održati od 15. do 18. marta i pružiti savršen spoj vrhunskog muzičkog programa i zimskih sportova!

11. Šest nominacija za Exitove festivale na Evropskim festivalskim nagradama!

Na zvaničnom izboru za najbolje festivale u Evropi (European Festival Awards) na kojem učestvuje 350 festivala iz više od 35 zemalja, sva četiri festivala u organizaciji EXIT tima izglasani su među deset najboljih, svaki u svojoj kategoriji. EXIT je u finalu sa dodatne dve nominacije u dve specijalne kategorije, “Take a Stand!” nagradu za društveno angažovano delovanje, ali i za najboljeg organizatora na nivou cele Evrope. Ceremonija dodele nagrada biće održana u Groningenu u Holandiji, 17. januara 2018.

KOMENTARIŠI