NOVO pravilo na Facebook-u i tiče se objavljenih fotografija

NOVO pravilo na Facebook-u i tiče se objavljenih fotografija

Facebook uvodi novu opciju!

Facebook uvodi novu opciju. Naime, radi se o sposobnosti prepoznavanja lica na fotografiji koja je objavljena na Facebooku i automatskog obaveštavanja korisnika koji se nalaze na toj fotografiji.

Tačnije, kad god neko objavi fotografiju na kojoj se nalazite, bez obzira da li vas je označio ili ne, Facebook će vas obavestiti.

Kako su objavili na svom blogu, iskoristiće već postojeću tehnologiju prepoznavanja lica koju koriste kako bi korisnicima sugerisali koje osobe mogu označiti na fotografiji. Na taj način planiraju da onemoguće da neko objavljuje tuđe fotografije bez znanja te osobe.

Ipak, problem bi se mogao pojaviti ako fotografiju objavi neko s kim korisnik nije povezan na Facebooku.

“Uvek poštujemo podešavanja privatnosti koje ljudi odaberu kad objavljuju fotografiju na Facebooku (bilo da ona uključuje prijatelje, sve ili samo neke), tako da nećete dobiti obaveštenje, ako niste uključeni u tu grupu”, navodi se u saopštenju.

Znači, ako neko ko je bio na božićnoj proslavi kod vaših prijatelja objavi fotografiju na kojoj se i vi nalazite, ali vas dvoje niste povezani na Facebooku, nećete dobiti obaveštenje.

Kad vas Facebook i obavesti o fotografiji na kojoj se korisnik možda nalazi, na korisniku je da potvrdi ili opovrgne tu tvrdnju.

Ono što bi moglo biti korisno je Facebookovo nastojanje da spreči otvaranje lažnih profila i objavu tuđe fotografije kao profilne.

KOMENTARIŠI