Facebook Messenger konačno ispravio problem

Facebook Messenger konačno ispravio problem

Foto: Pixabay // ilustracija

Kompanija Meta, vlasnik društvene mreže Facebook, najavila je da je unapredila deljenje fotografija preko aplikacije Messenger u HD kvalitetu.

Facebook je još 2017. uveo slanje fotografija u 4K rezoluciji (4.096 sa 4.096 piksela po inču), ali predstavnica Messengerovog tima za komunikaciju Liz Svini je rekla da su slike tada bile kompresovane, a njihov izgled je “zavisio od mrežnih uslova i pošiljaoca i primaoca”.

Svini je za tehnološki portal Verge navela da fotografije više neće biti toliko kompresovane, a korisnici će imati na raspolaganju novu komandu “HD” koje omogućava deljenje slika u 4K rezoluciji.

Ako korisnik ne dodirne pomenutu komandu pre slanja slike, primalac će dobiti sliku u 2K rezoluciji.

Messenger će takođe omogućiti korisnicima da dele datoteke veličine do 100 megabajta (MB), što je značajno više u odnosu na prethodno ograničenje od 25 MB.

Proširenje kapaciteta će olakšati deljenje kraćih video zapisa preko Messengera, pošto korisnici neće morati da ih razdvajaju na manje delove pre slanja.

Meta je takođe navela da uvodi novu funkciju deljenja albuma koja će omogućiti korisnicima da prikupljaju slike ili video snimke sa zajedničkih događaja kao što su grupna putovanja.

KOMENTARIŠI