Od večeras pad temperature za 20°C

Od večeras pad temperature za 20°C

Foto: Urban City // B.P.

Danas 16. aprila, vetrovito, na krajnjem severozapadu Srbije i osetno svežije, od sredine dana uz povećanje oblačnosti mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom.

Duvaće umeren i jak, na planinama i olujni jugozapadni vetar. Pre podne na severozapadu zemlјe, posle podne u ostalom delu Vojvodine, a uveče i u centralnoj Srbiji vetar će biti u skretanju na umeren i jak severozapadni, a u zoni fronta ponegde će dostizati i udare olujne jačine.

Dnevna temperatura kretaće se od 21°C na severozapadu Vojvodine do 30°C na istoku i jugoistoku Srbije, uveče i noću u svim predelima u osetnom padu.

U SREDU PAD TEMPERATURE ZA 15 DO 20°C U ODNOSU NA PRETHODNI PERIOD

U sredu, 17. aprila, oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmlјavinom i lokalno većom količinom padavina.

Uveče na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg.

DO KRAJA SEDMICE SVEŽE SA ČESTIM PADAVINAMA

Do kraja sedmice očekuju se dnevne temperature ispod proseka za ovo doba godine, u većini krajeva od 12 do 16°C, sa čestom pojavom kiše i lokalnih plјuskova, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg.

KOMENTARIŠI