11. sezona serije “Dosije X” 2018. godine!

11. sezona serije “Dosije X” 2018. godine!

Direktor Foksa Geri Njuman siguran je da će nastavka biti, samo još ne zna kada će početi snimanje 11. ciklusa

The X Files briefing

“Dosije Iks” je serija za koju možemo da kažemo da je obeležila jednu generaciju. Kada se posle više od decenije pauze, prošle godine baš u ovo vreme pojavila 10. sezona, okupili su se stari fanovi, ali i novi obožavaoci. Zato su čelni ljudi Foksa odlučili da ozbiljno promisle o nastavku. Ali, “Dosije Iks” ne bi bio to što jeste da njegova realizacija nije komplikovana.

 Direktor Foksa Geri Njuman siguran je da će nastavka biti, samo još ne zna kada će početi snimanje 11. ciklusa.

– Dogovori sa glavnim glumcima, Džilijen Anderson i Dejvidom Duhovnim, kao i autorom i producentom Krisom Karterom, pravi su izazov – iskren je bio Njuman. – I tu ne mislim na volju za nastavak snimanja, nje ima, ali mnogi drugi detalji moraju da se slože da bi sve teklo kako treba.

Zbog toga nastavak ne bi trebalo da očekujemo, prema rečima Njumana, pre kraja naredne godine.

– Na jesen 2018. ili na proleća 2019. možemo da pričamo o premijernim epizodama – smatra Njuman. – Opet, televizija je takva da su svakakva čuda moguća. Znam da smo svi spremni za obnovu saradnje, ali doneti takvu odluku nije baš lako.

Čelnici Foksa svesni su da Džilijen Anderson živi u Londonu i da ima troje dece, pa bi joj višemesečno snimanje u Vankuveru bilo optrećujuće.

– Uz obaveze oko porodice “agentkinja Skali” ima i poslovnih obaveza, pa sve to treba uskladiti – realan je Njuman. Duhovni (agent Modler) trenutno nije zauzet, ali može da se dogodi da mu u međuvremenu ponude nešto što se ne odbija. – I pored svega toga verujem u nastavak kultne serije, ako ni zbog čega drugog onda zbog armije njenih poštovalaca, ali i novih ljubitelja.

Dok se ugovori ne potpišu, ostaje nam samo da se nadamo da Moldera i Skali vanzemaljci neće odvesti na drugu planetu i da ćemo ponovo čuti čuvenu krilaticu serije – “Istina je negde tamo”.

KOMENTARIŠI