Britanski “Independent” je filmu dao maksimalnih pet zvezdica, uz konstataciju da je u pitanju “divlje živ film u kome se može uživati i koji je pravi naslednik svog prethodnika”.

“Deni Bojl je opisao Trainspotting kao škotski Star Wars. To govori o pritisku pred izlazak nastavka. Da je ovog puta voz kasnio, osećaj antiklimaksa bi bio ogroman. Ono što je posebno impresivno kod T2 jeste kako vešto uspeva da zadrži duh prethodnika, usput prihvatajući sve što se promenilo tokom godina”, piše kritičar “Independenta”.

Kako se dodaje, Renton (Juan Megregor), Sikboj (Džoni Li Miler), Begbi (Robert Karlajl) i Spad (Juen Bremner) su ponovo tu, a ako je bilo sranje živeti u Škotskoj 1996. godine, deluje da nije ništa bolje ni dve decenije kasnije.

“Gardijan” je tek nešto blaži u hvalospevima i nastavku je dao četiri zvezdice uz naslov “Izaberi nastavak koji neće razočarati”.

“Bojlov film nije brz i izuzetan kao original, ali je duhovita i dirljiva oda razočaranjima koja muškarcima nose srednje godine. Film je strašan, smešan, očajno tužan uz hrabru fotografiju. Ono što je rođeno kao odmetničko divljanje u duhu vremena nekul Britanije devedesetih se sada rodilo ponovo je brutalna crna komedija”, navodi kritičar lista.

“Telegraf” je dao samo tri zvezdice ovom filmu, ali priznaje da je u pitanju “ipak film vredan gledanja”.

Za razliku od “domaćih” novinara, u SAD nisu svi toliko oduševljeni, pa iako “Rep” piše da je film “često sjajan, mada ponekad razvučen i utopljen u sopstvenu melanholiju”, kritičar “Holivud reportera” navodi da je u pitanju “razočaravajuće nepotreban nastavak”.

Film će u britanske bioskope stići 27. januara.

KOMENTARIŠI