Foto: B.P.

Glumica Sloboda Mićalović glumi u filmu “Čudotvorac tumanski”, rediteljke Bojane Krstić koji govori o čudima iz manastira Tumane kod Golupca.

Radnja ovog filma govori o istinitim događajima koje je u svojoj knjizi “Manastir Tumane: Čudo ljubavi Božije” zapisao iguman Dimitrije Plećević.

– Nema te boljke koju Sveti Jakov i Zosim ne mogu da iscele. Veruj i biće – kaže lik Petra Božovića u ovom filmu, koji je premijerno prikazan za Božić.

Film je pun emocija, ljubavi i vere, svega onoga čega je danas moderan čovek željan, a rediteljka je rekla da su glavne uloge dobijali glumci koji važe za velike vernike.

– Svi glumci koje smo izabrali zaista su sjajni ljudi i veliki profesionalci. Pošto se film bavi duhnovnim temom, gledali smo da oni budu hrišćani, da žive taj život, kako bi mogli da razumeju zadatke koji se pred njih stavljaju. Sve je onda lakše i lepše za rad – navela je Bojana.

Foto: B.P.

Ona je rekla da je film nastao iz ljubavi prema Bogu i svetiteljima, ali i želje da se napravi ostvarenje koje će da govori o duhovnim temama, jer je takvih malo.

Fantastičnu glumačku postavu ovog kratkometražnog filma čine, pored Slobode, Nebojša Dugalić, Paulina Manova, Anđelka Simić, Nebojša Milovanović i Petar Božović.

Rediteljka Bojana Krstić otkrila je da je deo ove filmske ekipe spavao u manastiru dok su snimali film.

– Pojedinci su bili u hotelu u Golupcu, a deo ekipe je noćio u manastirskim konacima. Svi su rekli da su tamo osećali mir i blagodet. Kad je raspored snimanja dozvoljavao, išli smo i na liturgije i večernje službe u Tumanu. Bilo je zaista divno iskustvo za sve – rekla je rediteljka.

KOMENTARIŠI