14. Međunarodni festival dečijih igara i modernog plesa – Sutra u Požarevcu

14. Međunarodni festival dečijih igara i modernog plesa – Sutra u Požarevcu

Festival dečijih igara i modernog plesa već godinama se održava u Požarevcu, kao organizator festivala potpisuje se predškolska ustanova "Ljubica Vrebalov" iz Požarevca i udruženje vaspitača Braničevskog okruga, vaspitač plus.

U Turističkoj organizaciji grada Požarevca održana je konferencija za medije a prisutne je sve pozdravila direktorka  Jelena Vukazić.

deca vr 05p

“Festival okuplja veliki broj učesnika, dece predškolskog uzrasta iz cele Srbije, kao i goste iz inostranstva  ove godine su to deca i vaspitači iz Banja Luke. Festival će ugostiti oko 500 deteta i 80 vaspitača, direktora, stručnih saradnika. Deca se predstavljaju svojim igrama koje se svrstana u dva bloka, blok tradicionalnih igara i blok modernog plesa a sve će to ocenjivati žiri koje čini stručni ljudi iz muzičke struke profesor muzičke škole Marija Obretković, iz oblasti plesa Dragoljub Ilić, umetnički rukovodilac GANIP- a Marija Vlajović kao i jedan vaspitač i dete iz vrtića iz Petrovca na Mlavi”, rekla je Ana Šterojska predsednik udućenja vaspitača za Braničevski okrug.

deca vr 01p

Tanja Lončar zamenik direktora P.U”Ljubica Vrebalov” rekla je: “Ove godine pored vaspitača iz naseg okruga gostovaće i deca sa vaspitačima iz : Vranja, Raške, Kraljeva, Leskovca, Ljiga, Velike Plane i Smedereva a deca iz Zvečana, Banja Luke i Novog Pazara će već danas stići i biće gosti u vrtiću Pčelica”.

deca vr 03p

Ove godine festival će se organizovati 26. maja u 10:00 časova u Centru za kulturu (Velika sala), ulaz je slobodan.

deca vr 04p

 

KOMENTARIŠI