15. Uskršnji etno festival Poljana – Manastir Sestroljin drugog dana Uskrsa 29....

15. Uskršnji etno festival Poljana – Manastir Sestroljin drugog dana Uskrsa 29. aprila

Foto: Urban City, april 2018.

Turistička organizacija Grada Požarevca drugog dana Uskrsa, na Veliki ponedeljak, 29. aprila 2019. godine u porti manastira Sestroljin u Poljani organizuje 15. Usrkšnji etno festival.

Foto: Urban City

Održavanjem ove manifestacije, već 15. godinu zaredom, čuva se tradicija i običaji narodnog stvaralaštva ovog kraja, dok istovremeno se prezentuje Požarevac i njegove turističke vrednosti.

Festival će biti otvoren u 10 časova, a nakon otvaranja sledi etno-izložba i kulturno-umetnički program. I ove godine takmičari će se nadmetati u kategorijama za najlepši štand, najlepše uskršnje jaje, najoriginalnije jelo, kao i u kucanju uskršnjih jaja. Od 14 časova tradicionalno će se degustirati pripremljena hrana, a od 17 posetioce očekuje bogat kulturno-umetnički program.

Pokrovitelji etno festivala su Grad Požarevac, Crkvena opština Poljana, KUD “Mladost” Poljana, a organizator je Turistička organizacija grada Požarevca.

Foto: Urban City

Manastir Sestroljin (14. vek) pripada Braničevskoj eparhiji Srpske pravoslavne crkve i nalazi se na samom ulazu u selo Poljana.

Crkva posvećena Vaznesenju Hristovom sagrađena je 1893. godine u neposrednoj blizini kapele nad izvorom lekovite vode po kome ovaj kompleks nosi naziv.

KOMENTARIŠI