18.000 korisnika dobiće penzionerske kartice u Požarevcu

18.000 korisnika dobiće penzionerske kartice u Požarevcu

Na nivou okruga koji pokriva PIO fond biće podeljeno oko 43.000 kartica, a u Požarevcu oko 18.000 kartica

Kao dokaz da su penzioneri, stariji građani više neće morati da prilažu penzioni ček već će tu funkciju preuzeti penzionerske kartice. Kartice će izrađivati PIO fond i biće besplatne. Već od aprila planirano je da svi novi korisnici prava uz rešenje o penziji dobio i identifikacionu karticu, dok će za ostale penzionere sukcesivno biti urađene i podeljene do kraja godine.

Foto: Grad Požarevac

Danas, 15. marta 2018. godine u svečanim salonima u Požarevcu upriličena je dodela penzionerskih kartica.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović rekao je da je naš grad uvek bio od onih lokalnih samouprava koji osluškuju potrebe sugrađana, a u ovom slučaju penzionera i starijih lica, u isto vreme koristeći njihovo veliko radno i životno iskustvo. To je jedan od razloga zašto je Grad Požarevac prihvatio da realizuje program penzionerskih kartica.

Foto: Grad Požarevac

Penzionerske kartice smanjuju papirologiju, obezbeđuju određene popuste, olakšice i pogodnosti.

Spasović je još rekao i da su kartice samo jedan segment iz plana pomoći starijim sugrađanima.

Ivana Vesić, direktorka PIO fonda zahvalila se zbog učešće našeg grada na podršci ovom programu.

Foto: Grad Požarevac

Kartice će početi da se izrađuju od aprila meseca, a uručivaće se na šalterima PIO fonda za one korisnike koji penzije primaju preko tekućih računa, a za one koji penziju primaju preko Pošte, kartice će biti uručivane na adresi stanovanja.

Na nivou okruga koji pokriva PIO fond biće podeljeno oko 43.000 kartica, a u Požarevcu oko 18.000 kartica, što će biti veliki i dugotrajan proces.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI