Foto: B.P.

Danas su zvanično počeli radovi na izgradnji novog poslovnog prostora kompanije Arriva u Požarevcu (između DIS-a i STOP SHOP-a), čime će biti obezbeđena još efikasnija koordinacija između centrale kompanije u Požarevcu i svih gradova u kojima Arriva pruža usluge javnog prevoza putnika. Događaju su prisustvovali predstavnici kompanije Arriva, kao i gradonačelnik Požarevca i drugi gradski zvaničnici.

Foto: B.P.

Novi poslovni prostor omogućiće modernizaciju procesa rada, a u okviru investicije predviđena je i izgradnja nove saobraćajnice u rejonu u kom će se nalaziti novi objekat.

Foto: B.P.

Ukupna vrednost investicije iznosi 2 miliona evra, a u sam objekat biće ugrađena najsavremenija oprema, koja zadovoljava najviše evropske i ekološke standarde ISO 9001, 14001 i standard za bezbednost i zdravlje na radu OHSAS 18001, koji su kod nas uvedeni početkom ove godine”, istakao je Dejan Bogunović, generalni direktor kompanije Arriva Litas, dodavši da Arriva već dugi niz godina uspešno posluje u Požarevcu.

Dejan Bogunović, Foto: B.P.

„Arriva je do sada uložila 250.000 evra za adaptaciju autobuske stanice u Požarevcu, čime smo poboljšali uslove boravka korisnika, a sledeći korak je upravo izgradnja modernog objekta sa tehničkim prostorijama koji će omogućiti obavljanje poslova na jednom mestu i doprineti unapređenju kvaliteta usluga prevoza za sve naše korisnike“, dodao je Bogunović.

Gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović, istakao je zadovoljstvo što kompanija Arriva nastavlja da razvija svoje poslovanje u Požarevcu, doprinoseći daljem ekonomskom razvoju grada.

Bane Spasović, Foto: B.P.

„Ono što su naši građani dobili dolaskom ovog evropskog giganta u oblasti transporta je, prvenstveno, siguran i tačan prevoz i visoki kvalitet usluga u novim i modernim vozilima. Ponosni smo i na renoviranu autobusku stanicu, koja je po lepoti i funkcionalnosti jedno od onih mesta kakva želimo da vidimo u većem broju u našem gradu. Izgradnja novog poslovnog objekta znači sigurnost radnih mesta za naše građane, bolje uslove za zaposlene, uz najviše ekološke standarde koje će ovaj objekat ispuniti, a koji će značiti svim građanima Požarevca“, istakao je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca, dodavši da će grad i građani ovom investicijom dobiti i nove saobraćajnice.

Foto: B.P.

Novi poslovni objekat prostiraće se na površini od preko 2000 kvadrata. U sklopu njega vršiće se tehnički pregledi vozila, obavljanje popravki i servisiranje vozila, a biće izgrađeni i magacin, kao i prostorije za zaposlene.

Foto: B.P.

Novi objekat obezbediće i bolje uslove za rad zaposlenima, a ujedno će doprineti stvaranju zdravijeg okruženja za lokalnu zajednicu, zahvaljujući separatorima za prečišćavanje otpadnih voda i njihovu ponovnu upotrebu.

Foto: B.P.

U sklopu izgradnje novog objekta, kompanija će u ovom rejonu sagraditi saobraćajnice dužine od oko 1 km i širine 7 metara, kao i trotoar širine od 1,5 metara koji će biti na raspolaganju i vlasnicima ostalih objekata u neposrednoj okolini, kao i svim građanima Požarevca.

O kompaniji Arriva

Arriva posluje u okviru Deutsche Bahn grupe, vodećeg svetskog provajdera usluga transporta i logistike i jedan je od najvećih prevoznika u Evropi, koji godišnje ostvaruje 2,2 milijarde putovanja. Posluje u 14 zemalja sa 19,500 autobusa, 1,123 vozova i 21 trajekta i zapošljava oko 60,000 ljudi. Arriva je u Srbiji je prisutna od  2013. godine, ima 880 zaposlenih  i 320 autobusa, a godišnje beleži 19,3 miliona pređenih kilometara. Pruža usluge javnog prevoza u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Braničevskom regionu, uz obavljanje međunarodnog, međumesnog, prigradskog, gradskog i vanlinijskog prevoza. U okviru kompanije posluje i istoimena turistička agencija i to sa predstavništvima u Beogradu i Požarevcu. Vise informacija o kompaniji dostupno je na https://arriva.rs/

KOMENTARIŠI