Recitacijma učenika Osnovne škole Ivo Lola Ribar iz Velikog Gradišta, područnog odeljenja u Biskuplju, u subotu 21. , počela je manifestacija “Dani Daščare”. Događaj je organizovalo Udruženje žena Biskuplje uz podršku Opštine Veliko Gradište, Turističke organizacije i Kulturnog centra Vlastimir Pavlović Carevac.

Na manifestaciji je nastupio Ansambl narodnih igara i pesama ,,Vlastimir Pavlović Carevac”. Vesela melodija narodnih kola zagrejala je atmosferu. Igre i pesme koje su se našle na repertoaru, uzete su iz autentičnih predela Srbije, i na najbolji način predstavljaju i reflektuju duhovnost i veliko kulturno nasleđe naroda koji vekovima žive na ovim našim prostorima.

Učešće ma manifestaciji uzelo je pet udruženja žena. Žiri je ocenjivao najveseliju ekipu, najlepši ručni rad, najlepšu pogaču, najlepše uređen štand i najlepše srpsko jelo. Najveseliju ekipu imalo je Udruženje žena ,,Vidovdan” iz Velikog Sela, priznanje za najlepši ručni rad pripalo je Udruženju žena ,,Zlatne ruke” iz Đurakova-Popovca, najlepšu pogaču spremilo je Udruženje žena ,,Topolovčanke” iz Topolovnika. Najlepše uređen štand imalo je Udruženje žena ,,Ramski cvet” iz Rama i najlepše srpsko jelo pripremilo je Udruženje žena ,,Sveti Trifun” iz Saraorca.

Uručene su zahvalnice i diplome svim udruženjima koja su učestvovala. Po završetku zabavnog programa, domaćice iz Biskuplja pripremile su svečani ručak za sve goste.

KOMENTARIŠI