Foto: Urban City // ilustracija

Protekle nedelje završeni su pregovarački postupci, a na sajtu Turističke organizacije grada Požarevca objavljeni su izvođači za predstojeće 56. LjKI, ali i visina njihovih honorara.

56. Ljubičevske konjičke igre održavaju se od 30. avgusta do 1. septembra, a iz gradskog budžeta biće izdvojeno 70.000 evra.

Najveći honorar od 27.000 evra pripašće Lepoj Breni. Na spisak ovogodišnjih izvođača uvršteni su poznati crnogorski pevač Sergej Ćetković, čiji će honorar biti 10.833 evra, beogradski “Leksington bend” koji će dobiti 7.583 evra, a “Crvena jabuka” nastupa za 6.500 evra.

Foto: Urban City

Honorar požarevačkog pevača Renata Henca je 3.783 evra, Miloš Radovanović, poznat po izvođenju pesme “Pukni, zoro” u filmu “Montevideo” nastupa za 3.250 evra, a Boris Petrović, finalista takmičenja “Prvi glas Srbije” za 2.166 evra. Ćetković i Radovanović će pevati 30. avgusta, na sam dan otvaranja LjKI, dok će Lepa Brena održati koncert dan kasnije, u subotu, 31. avgusta.

Pevači će nastupiti na velikoj bini u centru grada, na Trgu oslobođenja, za čije će iznajmljivanje iz gradskog budžeta biti plaćeno 10.000 evra. Prošle godine glavna zvezda na LjKI bio je Željko Joksimović, čiji je honorar bio 24.000 evra, a pretprošle Zdravko Čolić, kojem je plaćeno 28.000 evra.

Rekord po visini honorara i dalje drži legendarna jugoslovenska rok grupa “Bijelo dugme”, koja je 2016. godine nastupila na otvaranju manifestacije za 39.000 evra. Njen frontmen, Goran Bregović, tada je proglašen za počasnog viteza Ljubičeva, trećeg po redu, posle poznatih plivača Milorada Čavića i Velimira Stjepanovića.

 

7 KOMENTARA

  1. Pošto Renatov koncert traje sat vremena to je oko 15 pesama. Po pesmi 252 evra. Znači dobija jedan mesečni Minimalac po pesmi. A Sale ga izbacio Sa granda još odavno jer nije poštovao ugovor. Zato ga grad hoće. Ali građani ga neće..

  2. Не треба ништа да се гради,имамо ми пут… Твој би пут био најбољи ако би ходио са трона међ’ народ,па после северо-западно од Пожаревца.

  3. Ama zasto tolike pare ljudima koji imaju 3 pesme u karijeri,ili npr Borisu koji nema NIJEDNU svoju pesmu??? Znam da se “udao” u Pozarevac,verovatno za neku naprednu. Ne verujem sta citam.

KOMENTARIŠI