8. Fijakerijada u Smoljincu

8. Fijakerijada u Smoljincu

U opštini Malo Crniće u naselju Smoljinac održana je tradicionalna fijakerijada koja se i nalazi u programu pratećih manifestacija 54. Ljubičevskih konjičkih igara.

Organizatori ove manifestacije su Konjički klub “SIGLAVY” iz Carevca, sekcija Smoljinac, a pokrovitelji fijakerijade bili su Skupština opštine Malo Crniće i mesna zajednica Smoljinac.

Konjički klub “SIGLAVY” iz Carevca ima dugogodišnju istoriju kluba počevši od 1969 a jedan od novijeg perioda počinje 2003 godine kada je i dobio naziv koji i sada nosi “SIGLAVY”.

Foto: Urban City

Cilj formiranja kluba je prvenstveno angažovanje na unapređenju selekcijsko odgajivačkog rada lipicanskih konja, kao veoma značajne delatnosti kluba. Konjički klub “SIGLAVY” Carevac, takmiči se i organizuje takmičenje zaprega, takođe i uspešno sarađuje sa vojnom ustanovom Karađorđevo i K.D. Knjaz Mihajlo iz Požarevca.

Foto: Urban City

Konjički klub “SIGLAVY” Carevac, u svojoj evidenciji ima ukupno 60 grla sa podmlatkom. U Konjičkom klubu “SIGLAVY” Carevac, učlanjeni su odgajivači  sa područja braničevskog, podunavskog, resavskog i banatskog okruga.

Klub je učlanjen u Udruženje odgajivača lipicanske rase konja Srbije i Konjičkog saveza Srbije.

Foto: Urban City

Današnju manifestaciju otvorio je predsednik Opštine Malo Crniće Mališa Antonijević i istakao:

Mališa Antonijević predsednik Opštine Malo Crniće
Foto: Urban City

– Ovo je veoma značajna manifestacija za našu opštinu, ustvari i sama najava Ljubičevskih konjičkih igara. U našoj opštini ovo je najstarija manifestacija što se konjičkog sporta tiče, iz ove manifestacije nastale su još dve ovakve manifestacije u Kobilju i Boževcu, tako da konjički sport ima veliku budućnost u našoj opštini.”

Manifestaciji su prisustvovali ispred grada Požarevca i članovi gradskog veća Ana Miljanić i Dalibor Miljković.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI