PODELI
Foto: Urban City

Večeras, 15. marta u Požarevcu je održan 8. protest #1od5miliona.

Foto: Urban City

Na 8. građanskom protestu #1od5miliona, na Starom korzou okupljenim građanima obratio se glumac Nikola Kojo.

Foto: Urban City

Na samom početku obraćanja Kojo je pozvao građane da pozdrave ekipu RTS-a koja je izveštavala.

To je ovde počelo, tu se rodio. Hteo on i on njegova da naslede Tita i Jovanku. Došlo mu ono ćosavo sa gibanicom iz Sarajeva, okumilo se Bajčetincem i osvojiše studenta prava, huligančića da zajedno raspiruju nacionalizam. Deluje kao neka bajka ovo što sam rekao. Međutim, ta ekipica se udruži i uvede nas u ratove, nezvanično jesmo, a i nismo… Nismo u ratu, ali ginemo i ubijamo ljude koji su naši i ti naši nas ubijaju. Do ove crte si naš, a do ove crte si njihov. Govorimo istim jezikom i isto izgledamo i volimo se, ali se ubijamo. I tako kada smo se napoubijali, nagubili prijatelja, komšija i rođaka, krenusmo da pijemo benzin na ulici i krenusmo da pijemo lažnu kafu i falš viski i da gledamo i da glođemo prazne rafove.

NIKOLA KOJO, Foto: Urban City

Onda malo hodamo, bunimo se mesecima, kradu nas na izborima, tu bude malo ovako, malo onako, onda nas malo bombarduju, pogine nam tu par hiljade ljudi i dece na noši i otkinu nam još jedan deo teritorije. I onda se pojavi nada u vidu jednog čoveka, a onda ga nam oni lepo ustrele kao psa, a onda bude još sve i svašta. Onda mladi huligan preotme vlast i reši da sam sa svojim hajducima zarobi državu i da je opljačka, poruži, porobi, obesmisli i uspe u tome, a mi sedesmo i čekasmo da nam neka opozicija reši probleme (neki su pokušali i uspeli), a neki su pristali da budu Trojanski konj i ušunjaju se u naše redove. Ali provalili smo ih i onda nestade ono trojanski i ostade KONJ… Sada se desio narod koji je rešio da živi, koga vi kradljivci života više nećeti moći da zaustavite. Da li će se to desiti za par dana, ili za koji mesec (daleko bilo), završićete ovde gospodo. Ovde gde je sve i počelo, jako blizu ovog mesta, počinje na “Z”, rekao je između ostalog Kojo.

Posle ovog dela govora građani su dugo uzvikivali “Zabela, Zabela”. Ceo govor preslušajte na našem YouTube kanalu ispod:

 

Građani su zatim krenuli preko Trga oslobođenja, Tabačke čaršija, Radomira Milenića Rusa, Dositejeve, Moše Pijade, Jovana Šerbanovića, drugi deo ulice Stari korzo, Voje Dulića i Lenjinove do Trga oslobođenja.

Foto: Urban City

U protestnoj šetnji bio je i Velimir Ilić.

Foto: Urban City

8. protest protekao je mirno, bez incidenata, a policija je kao i do sada pravovremeno preusmeravala saobraćaj.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI