ABBA na vrhu britanskih top lista sa novim albumom, prvim posle 40...

ABBA na vrhu britanskih top lista sa novim albumom, prvim posle 40 godina

Svetski poznata švedska pop grupa “ABBA” dospela je na vrh britanskih top lista sa “Voyage” prvim studijskim albumom benda od 1981. godine, saopšteno je danas u Londonu.

Album je prodat u 204.000 primeraka za sedam dana od izlaska i na vrhu je top lista.

Posle raspada grupe 1982. godine i poslednjeg albuma “The Visitors” izdatog godinu dana ranije, niko iz grupe nije objavio nijednu pesmu.

Legendarna grupa 5. novembra se vratila na muzičku scenu izlaskom novog albuma gotovo 40 godina od kada se slavni bend raspao.

Bend je početkom septembra u Londonu najavio novi album i predstavio jednu od novih pesama “I Still Have Faith in You”.

Pre izlaska albuma, javnosti su predstavljene još dve pesme “Don’t Shut Me Down” i modernizovana verzija pesme “Just A Notion”, snimljena 1978. godine, ali se nije našla ni na jednom albumu.

Bend je najavio i turneju, ali virtuelnu sa hologramima članova.

Švedska četvorka je bila aktivna od 1972. do 1982. Grupu čine Bjorn Ulveus (Ulvaeus, 76), Beni Anderson (Benny Andersson, 74), Ani-Frid Lingstad (Anni-Frid Lyngstad, 75) i Agneta Faltskog (Agnetha, 71).

Sa pesmom “Waterloo” 1974. godine, “ABBA” je pobedila na Evroviziji, a pamte je i po hitovima poput “Dancing Queen”, “Mamma Mia”, “Money, Money, Money”, “Take A Chance On Me”, “The Winner Takes It All” i drugim.

KOMENTARIŠI