Aforizme iz Požarevca čita cela Srbija

Aforizme iz Požarevca čita cela Srbija

Aforizmi Miodraga Lazarevića (65) uvršteni u antologije i zbornike. Prema njegovoj evidenciji, do sada mu je u medijima objavljeno čak 7.246 “crtica”.

Sve ono što se u jednom društvu dešava, a što na prvi pogled izgleda zamršeno, aforističari sažmu i svedu na rečenicu-dve. Takvo umeće poseduje i Miodrag Lazarević (65) iz Požarevca, jedan od naših najpoznatijih aforističara, pišu Novosti.

“Živim kao pas. Samo što ja imam fakultet.” “Ja sam teško živeo u mladosti, ali zato bar moja deca žive isto.” “Spojiću Prvi maj i Uskrs. Gladovaću šest dana.” Ovo su samo neki od Miodragovih aforizama, koje objavljuje u mnogobrojnim štampanim i elektronskim medijima, a mnogi su uvršteni u antologije i zbornike.

– Donedavno sam bio vaspitač u srednjoškolskom internatu i odatle otišao u penziju. Sad imam više vremena da se posvetim pisanju, kojim se bavim još od studentskih dana – kaže Miodrag.

Njegove aforizme objavljuju mnogobrojni mediji, među kojima su i “Novosti”. Sa njima je saradnju otpočeo 2007. godine, a prvi aforizam, objavljen 15. decembra te godine, glasio je: “Ispraćaj kolege u penziju je kao parastos, samo što je pokojnik živ.”

Prema Miodragovoj preciznoj evidenciji, do sada mu je u medijima objavljeno 7.246 aforizama.

– Dug je spisak medija sa kojima sarađujem ili sam sarađivao, sigurno ih ima oko 50. Na tom spisku, od onih većih i poznatijih, osim “Novosti”, nalaze se “Ježev humor”, “Jež”, “Politika”, “Enigmatika”, “Skandinavka”, “Bambi”, “Aforizam”, kao i elektronski “Etna”, “Šipak” i “Afirmator” – nabraja Miodrag.

Osim aforizama, on se bavi i poezijom, a napisao je i tri romana – “Kožna biljka”, “Banja” i “Buncanje”.

KOMENTARIŠI