Ovo je pobednički, i procenite sami da li je istinit, aforizam Ljubisava Grujića iz Požarevca na drugom festivalu humora i satire „Satirična leskovačka mućkalica (SLEM)“, održanom 15. septembra u gradu na Veternici.

Drugu nagradu dobio je Ninus Nestorović iz Novog Sada za aforizam „OVDE SU SAMO PSIHIJATRIJSKI SLUČAJEVI OSTVARENE LIČNOSTI. ŠTO UMISLE, TO I BUDE“. Treća nagrada otišla je Živanu Lukiću iz Beograda za aforizam „KOD NAS JE UVEK VLADAO ISTI KULT, SAMO SU SE LIČNOSTI MENJALE“; a nagradu „Miodrag Stojanović Dunđer“ dobio je Petar Jovanović iz Beograda za aforizam „BIJE IH LOŠ GLAS, USKORO ĆE I GLASAČI“.

Ovogodišnji konkurs je trajao od 1. jula do 15. avgusta i bio je otvoren ne samo za autore iz Srbije, već i iz inostranstva.  Prispelo je 65 radova, od čega je 64 ušlo u razmatranje.

„Zadatak žirija da izabere ovogodišnjeg laureata nagrade „Diploma Žak Konfino“, koja se dodeljuje leskovačkim autorima za specijalan doprinos u oblasti satire i humora, nije bio uopšte lak. Iako je razmatran predlog da se posthumno dodeli nagrada Miodragu Veličkoviću, karikaturisti međunarodnog ugleda, novinaru, humoristi i autoru brojnih aforizama, članovi žirija su većinom glasova nagradu dodelili Danilu Kociću, piscu, novinaru i autoru aforizama, koji je tokom trajanja konkursa dva puta bio predložen za kandidata za ovu nagradu“, navodi organizator festivala Dragan Stošić.

Organizator festivala je Leskovački klub čitalaca, a festival je finansijski podržan od strane Grada.

KOMENTARIŠI