Požarevljanin Ljubisav Grujić pobedio na festivalu humora „Satirična leskovačka mućkalica (SLEM)“

Požarevljanin Ljubisav Grujić pobedio na festivalu humora „Satirična leskovačka mućkalica (SLEM)“

Teško je živeti od prvog do prvog. Mnogo bolje žive oni koji žive od drugog

Ovo je pobednički, i procenite sami da li je istinit, aforizam Ljubisava Grujića iz Požarevca na drugom festivalu humora i satire „Satirična leskovačka mućkalica (SLEM)“, održanom 15. septembra u gradu na Veternici.

Drugu nagradu dobio je Ninus Nestorović iz Novog Sada za aforizam „OVDE SU SAMO PSIHIJATRIJSKI SLUČAJEVI OSTVARENE LIČNOSTI. ŠTO UMISLE, TO I BUDE“. Treća nagrada otišla je Živanu Lukiću iz Beograda za aforizam „KOD NAS JE UVEK VLADAO ISTI KULT, SAMO SU SE LIČNOSTI MENJALE“; a nagradu „Miodrag Stojanović Dunđer“ dobio je Petar Jovanović iz Beograda za aforizam „BIJE IH LOŠ GLAS, USKORO ĆE I GLASAČI“.

Ovogodišnji konkurs je trajao od 1. jula do 15. avgusta i bio je otvoren ne samo za autore iz Srbije, već i iz inostranstva.  Prispelo je 65 radova, od čega je 64 ušlo u razmatranje.

„Zadatak žirija da izabere ovogodišnjeg laureata nagrade „Diploma Žak Konfino“, koja se dodeljuje leskovačkim autorima za specijalan doprinos u oblasti satire i humora, nije bio uopšte lak. Iako je razmatran predlog da se posthumno dodeli nagrada Miodragu Veličkoviću, karikaturisti međunarodnog ugleda, novinaru, humoristi i autoru brojnih aforizama, članovi žirija su većinom glasova nagradu dodelili Danilu Kociću, piscu, novinaru i autoru aforizama, koji je tokom trajanja konkursa dva puta bio predložen za kandidata za ovu nagradu“, navodi organizator festivala Dragan Stošić.

Organizator festivala je Leskovački klub čitalaca, a festival je finansijski podržan od strane Grada.

KOMENTARIŠI