Nakon akcije čišćenja u Trsteniku, društveno odgovorna kampanja SBB fondacije “Ne prljaj. Nemaš izgovor!” nastavila se u Požarevcu, gde je Eko tim SBB fondacije očistio Stišku i Ulicu 27. aprila, navodi se u saopštenju.

“Dužnost svih građana je da se odgovorno ponašaju prema životnoj sredini, a naš cilj je da ih po tome edukujemo i informišemo. Kampanja “Ne prljaj. Nemaš izgovor!” je prepoznata širom Srbije, što pokazuje spremnost ljudi da svoje gradove učine zdravijim mestom za život. Cilj cele kampanje je da se podigne svest društva o značaju zaštite životne sredine i skrene pažnja javnosti na loše navike bacanja smeća i zanemarivanja prostora u kome živimo. Na podršci u realizaciji današnje akcije zahvalio bih se predstavnicima grada Požarevac, udruženju Ekološka svest i JKP Požarevac”, izjavio je Stefan Stanković, menadžer SBB prodajnog objekta.

Kako se navodi, Srđan Filipović, tehnički direktor JKP Komunalne službe Požarevac kaže da ovo preduzeće već dugi niz godina podržava sve one firme koji se društveno odgovorno ponašaju, uključujući i SBB fondaciju, koja već treću godinu za redom sprovodi ovakve akcije u ovom gradu.

“Tokom ove akcije, koja je trajala dva dana, očišćene su dve lokacije. Čistili smo Stišku ulicu i Ulicu 27. aprila. JKP Komunalne službe Požarevac će i ubuduće podržavati sve kompanije koje u svojoj agendi imaju ovakve društveno odgovorne akcije”, rekao je Filipović.

Srđan Miletić iz udruženja “Ekološka svest” objašnjava kako je ova nevladina organizacija osnovana početkom 2017. godine, a da su već od jeseni iste godine odpočeli saradnju sa SBB fondacijom.

“Cilj naše organizacije je da podignemo svest građana i da našu okolinu učinimo lepšom i čistijom za život. Naše udruženje će svakako da nastavi da podržava ovakve akcije”, ističe Miletić.

SBB fondacija je u periodu od četiri godine očistila 82 grada i odigrala predstavu “Ko to tamo prlja” za 25.000 dece. Pored toga, proizvedeno je i podeljeno 40.000 eko kesa, donirano je 21 dečje igralište širom Srbije, a u 2018. godini pokrenut je projekat “Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV!” u kojem je do sada učestvovalo 52.328 dece iz 2522 odeljenja, odnosno 614 škola. U narednom periodu, fondacija će nastaviti da svojim aktivnostima širi svest o važnosti zaštite životne sredine, kako bismo našu zemlju učinili lepšim i boljim mestom za život.

KOMENTARIŠI