Akcija MUP Srbije nije zaobišla ni PU Požarevac

Akcija MUP Srbije nije zaobišla ni PU Požarevac

Za požarevačku policiju 20 novih "Škoda"

Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je 710 novih patrolnih vozila, koja su u subotu 16. septembra, isporučena policijskim upravama na teritoriji Republike Srbije. Policijska uprava Požarevac dobila je 20 nova službena vozila, marke “Škoda rapid”.

U subotu popodne u koloni pod rotacijama u Požarevac je stiglo 20 novih službenih vozila. Kolonu novih “Škoda” dočekalo je rukovodstvo PU Pužarevac. Nakon što je kolona novih policijskih vozila napravila jedan “počasni” krug kroz grad, ona se uputila ka sedištu PU Požarevac gde su se na službeni parking parkirala. Potom su upućena policijskim stanicama pod svojom ingerencijom.

Kako smo saznali, tri nova službena vozila dobila je saobraćajna policija u Požarevcu, a ostala prosleđena su policijskim ispostavama širom Braničevskog okruga koje pripadaju pod upravom PU Požarevac.

Ova vozila dodeljena su policijskim upravama širom Srbije radi boljeg i uspešnijeg rada policije, čime se policijski vozni park znatno podmladio. Prema najavama iz MUP-a Srbije ovo je prvi korak podmlađivanja voznog parka srpske policije, pošto će se dodeliti još, najmanje, 1. 000 novih policijskih vozila finansirana, isključivo, iz budžeta. Stara vozila koja su prešla preko 103. 000 km i ona koja su neupotrebljiva ili manje upotrebljiva biće prodata putem javnog nadmetanja, dok će ona koja nemaju nikakvu upotrebnu vrednost biti rashodovana.

 I u PU Požarevac očekuju da će u narednom periodu dobiti još novih vozila, pošto se sa ovim novo dobijenim vozilima dosta podmladio njihov vozni park, ali je potrebno još novih vozila kako bi se u potpunosti obnovio.

KOMENTARIŠI