Aktuelnosti u svetu lova – Lovačko udruženje “Jovan Šerbanović” Žagubica

Aktuelnosti u svetu lova – Lovačko udruženje “Jovan Šerbanović” Žagubica

U Homoljskom lovištu kojim gazduje Lovačko udruženje “Jovan Šerbanović” iz Žagubice, čiji lov na homoljskog vuka značajno utiče na razvoj turizma opštine Žagubica, nastavlja se serija uspešnih lovnih sezona, ali se radi i na neprestanom unapređenju turističke lovne ponude, pa je tako u predhodnom periodu Lovačko udruženje iz Žagubice potpisalo ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede koji se odnosi na izgradnju jelenskog prihvatilišta.

Prema rečima presednika Lovačkog udruženja doc. dr Branislav Živkovica, jedna od aktuelnih tema je pojava afričke kuge svinja, koja je početkom avgusta zabeležena na teritoriji Srbije, a uloga lovaca u borbi protiv ove bolesti je veoma značajna.

„Na teritoriji Homoljskih lovišta ova bolest nije zabeležena“, rekao je Živković, koji je ovom prilikom takođe najavio planove za predstojeću lovnu sezonu.

U skladu sa zakonom o lovstvu i lovačkim kodeksom, predsednik Lovačkog udruženja iz Žagubice, još jednom je potsetio sve lovce na važnost faktora bezbednosti .

Od januara do oktobra 2019. god Lovačko udruženje ”Jovan Šerbanović“ Žagubica, beleži uspešnu sezonu, a može se pohvaliti ulovom 81 srndaća, 60 divljih svinja i 9 jedinki Homoljskog vuka, čiji trofej za većinu lovaca iz zemlje i inostranstva predstavlja krunu lovačke karijere.

KOMENTARIŠI