Ana Brnabić svečano otvorila Ramsku tvrđavu

Ana Brnabić svečano otvorila Ramsku tvrđavu

Foto: Urban City / B.P., RAMSKA TVRĐAVA

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić svečano je danas u Ramu kod Velikog Gradišta otvorila rekonstruisanu Ramsku tvrđavu iz 15. veka, poručivši tom prilikom da je Podunavlje biser koji Evropa tek treba da otkrije i u koji će se još više ulagati.

Otvaranju su prisustvovali i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič, predstavnici turske agencije “Tika” i predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

RAMSKA TVRĐAVA

Brnabić je ukazala na to da su za samo 12 meseci otvorene dve obnovljene tvrđave – Golubačka i Ramska, istakavši da je Veliko Gradište mala opština velikog srca i ogromnog potencijala.

Premijerka je ovom prilikom najavila i gradnju brze saobraćajnice, od auto-puta Beograd–Niš do Golupca, što će još više unaprediti razvoj turizma u Istočnoj Srbiji.

Ljajić je napomenuo da sada Srbija ima dva bisera na Dunavu – Ramsku i Golubačku tvrđavu, kao i da će, zahvaljujući razvoju turizma, biti sprečeno iseljavanje mladih i da će se privući više investitora.

Milić je poručio da u Braničevskom okrugu postoji velika šansa za razvoj turizma zahvaljujući lokalitetima kao što su Ramska i Golubačka tvrđava, Viminacijum i ergela “Ljubičevo”, koje spajaju tri opštine i koje predstavljaju kvalitetnu turističku ponudu u ovom delu Srbije.

On je iskazao zahvalnost Turskoj i njenoj agenciji “Tika”, koja je donirala 1,3 miliona evra, dok je ukupna obnova Ramske tvrđave koštala dva miliona evra.

Takođe, predsednik opštine Veliko Gradište izrazio zahvalnost i Vladi Srbije, sa kojom, kako je napomenuo, saradnja nikad nije bila bolja.

Ambasador Bilgič je istakao da Srbija i Turska imaju odličnu ekonomsku i kulturnu saradnju, kao i da će ubuduće ona biti unapređena.

Brnabić je danas obišla i Srebrno jezero, za koje je planirano veliko čišćenje.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić naveo je da će za realizaciju tog projekta biti neophodna pomoć države i fondova Evropske unije.

KOMENTARIŠI