Android sada govori koliko je brz Wi-Fi i pre priključivanja

Android sada govori koliko je brz Wi-Fi i pre priključivanja

Prikaz neće biti u vidu broja, već će vam mobilni telefon u podešavanjima za Wi-Fi reći da li je veza na koju želite da se prikačite vrlo brza, brza, OK ili spora

Nova funkcija deo je prve veće nadogradnje Googleovog operativnog sistema za mobilne telefone Android Oreo, izdanja koje nosi oznaku 8.1.

Omogućava prikaz brzine prenosa podataka koje nude dostupne bežične Wi-Fi mreže i pre nego što se na njih priključite.

Prikaz neće biti u vidu broja, već će vam mobilni telefon u podešavanjima za Wi-Fi reći da li je veza na koju želite da se prikačite vrlo brza, brza, OK ili spora (Very Fast, Fast, OK, or Slow).

Razlika između vrlo brze i brze, navodi Google, je u tome što vrlo brzo možete da strimujete video-snimke visoke rezolucije, dok brza može da podnese ‘većinu videa’.

U kafićima ćete verovatno uglavnom sretati OK vezu, dovoljnu za korišćenje interneta, odnosno društvenih mreža i striming servisa kao što je Spotify.

Pomožu ove funkcije nećete moći da saznate brzinu privatnih Wi-Fi mreža zaštićenih lozinkom. Administratori otvorenih mreža mogu da onemoguće prikaz brzine skrivanjem delova URL adrese, piše The Verge.

KOMENTARIŠI