I pored raspisanog javnog poziva za izradu idejnog projekta rekonstrukcije Gradskog parka, podignutog 1888. ispred zgrade tadašnjeg Okružnog načelstva, gradska uprava je sačinila anketu namenjenu građanima grada Požarevca, za lokaciju Gradskog parka i prostor ispred nekadašnje kafane “Čikoš”.

Foto: Urban City

Anketa sadrži pitanja koja mogu da utiču na konačan izgled ove dve lokacije, kao što su “Koliko često posećujete Gradski park”, do bezbednosti vezane za prolaz “Parma” i pitanja šta bi ste vi izmenili u Gradskom parku.

Foto: Urban City

Za lokaciju prostora ispred nekadašnje kafane “Čikoš”, pitanja su:  “Da li smatrate da je bista svetski priznatog fizičara i hemičara i počasnog građanina Požarevca, Pavla Savića, dobro pozicionirana(lokacija, orjentacija)”, do pitanja da li na ovom prostoru treba uvesti sadržaje za omladinu, stara lica ili igralište za najmlađe.

Foto: Urban City

Prema rečima Svetlane Milutinović pomoćnice gradonačelnika za urbanizam, anketari će izaći na ulice ovih dana, anketa će biti podeljena organizacijama i u osnovnim i srednjim školama u našem gradu a biće i na sajtu grada Požarevca pozarevac.rs u toku ove nedelje.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI