Apple planira novi “opaki” smartfon i skok na 5G mrežu

Apple planira novi “opaki” smartfon i skok na 5G mrežu

Poznati američki proizvođač će uskoro proizvesti uređaj koji radi isključivo na arhitekturi proizvođača procesora Intel.

Nakon što je raskinuo dugo partnerstvo s kineskom kompanijom Qualcomm, Apple je polako počeo da se okreće saradnji s Intelom, pa je vremenom u svoje uređaje sve češće počeo da ugrađuje njihove čipove.

Podsećamo, prvi telefoni koji koriste čipove iz Intela su iPhone 7 i iPhone 7 Plus, a prema glasinama koje se šire industrijom smartfona, Apple bi uskoro mogao da potpiše ekskluzivni ugovor s Intelom kojem bi poslovna prilika s proizvođačem iPhonea sigurno odgovarala.

Naravno, kao i pre svake zvanične objave, tu su i mnoge ‘insajderske prognoze’ koje svi sa nestrpljenjem očekuju, a prema kojima proizvođač iPhonea i iPada uskoro planira prelazak na 5G mrežu, i to u tandemu sa samim Intelom.

Kako stvari stoje, Qualcommovi 5G čipovi bolji su od onih iz Intela, na čemu Intel planira ozbiljno da poradi. Novi, brži, jači i napredniji čipovi postaće osnova novih Appleovih uređaja, ali ne pre kraja decenije.

Apple je, očekivano, na ove najave odgovorio ćutanjem.

KOMENTARIŠI