Moguć sneg i u Požarevcu? U petak vejavica? Bajka ili drama u...

Moguć sneg i u Požarevcu? U petak vejavica? Bajka ili drama u Srbiji?

Iako je sneg u aprilu iznenadio žitelje brojnih gradova u Srbiji, stanovnici Sjenice, gde je tokom noći napadalo petnaestak centimetara snega, kažu da je ovo normalno za ovaj kraj u kojem je sneg znao da se zabeli i tokom leta.

– Sjenica i Pešterska visoravan su poznati po obilnim snežnim padavinama, ali ovakve vremenske prilike, ipak, nisu karakteristične i toliko česte. Zabeleženo je da je sneg 1987. godine pao tokom juna i formirao snežni pokrivač od 15 centimetara – priča meteorolog Fadil Mahmutović i dodaje da sneg u Sjenici jedino nije padao tokom jula i meseca.

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz stvaranje snežnog pokrivača, a ponegde sa susnežicom i vlažnim snegom i u nižim predelima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najviša od pet na severozapadu do devet stepeni na jugoistoku, tokom dana u padu.

 U Požarevcu će danas biti oblačno i hladno, povremeno s kišom, a u višim delovima grada moguća kratka susnežica i sneg. Duvaće umeren, povremeno jak vetar. Dnevna temperatura biće od dva do pet stepeni.

U petak pre podne pljuskovi ili vejavica?

accuWeather
AccuWeather

Nastavlјa se period sa nepovolјnom biometeorološkom situacijom. Izraženije tegobe mogu osetiti reumatičari, osobe sa cerebrovaskularnim i obolјenjima respiratornog sistema. Meteoropatske reakcije moguće su u vidu bolova u kostima, razdražlјivosti i problema sa snom.

KOMENTARIŠI