FOTO: URBAN CITY / B.P.

Agencija za upravljanje lukama potpisala je u četvrtak Ugovor o obavljanju lučke delatnosti sa Arheološkim parkom Viminacijum, čime je Viminacijum postao operater na međunarodnom putničkom pristaništu u Kostolcu.

Ugovor je potpisan na period od deset godina, a obaveze operatera predviđaju ulaganja u održavanje lučke infrastrukture i pristupnog plovnog puta.
Kostolac predstvalja značajnu tačku na ruti kruzera kroz Srbiju, prevashodno zbog neposredne blizine arheološkog parka Viminacijum koji privlači kako domaće tako i strane turiste, navodi se u saopštenju Agencije za upravljanje lukama.
Otvaranjem međunarodnog putničkog pristaništa u Kostolcu, Agencija će približiti bogatu rimsku zaovstavštinu svim ljubiteljima kruzinga i ujedno doprineti daljem unapređenju nautičkog turizma u Srbiji kroz projekat Probudi Dunav.
Ovaj razvojni projekat Agencije sprovodi se sa fokusom da povrati sjaj dunavske obale i svih njenih potencijala, znamenitosti, sa posebnim naglaskom na afirmaciji kruzinga u Gornjem i Donjem Podunavlju.

KOMENTARIŠI