U Knez Miloševom Vencu od autobuske do železničke stanice urađeni su trotoari sa leve i desne strane, u toku je asfaltiranje tog dela kolovoza a od ponedeljka će se raditi horizontalna i vertikalna signalizacija nakon toga taj deo ulice do Deligradske, biće pušten u saobraćaj. U Šumadisjkoj ulici je počelo asfaltiranje prvog sloja asfalta a zatim će se ulica kompletno asfaltirati sa završnim slojem asfalta.

Član gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu i saobraćaj Dragan Kostić obišao je ove radove, koje u Knez Miloševom Vencu izvodi Neimar put, a u Šumadijskoj PZP Požarevac, i izrazio je zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom radova. Kostić je ovom prilikom izjavio da je veoma bitno da se ove dve veoma bitne saobraćajnice u gradu Požarevcu završe na vreme. On je najavio da će i dalje ići u kontrolu radova kako bi se lično na licu mesta uverio u dinamiku i kvalitet radova.

Kada je u pitanje asfaltiranje na drugim lokacijama na teritoriji grada Požarevca završena je Novosadska ulica, a radi se Voje Vujovića vrednosti 2 390 000 dinara. U planu je da se krene sa asfaltranjem u selima Batovac, Beranje, Bubušinac, Živica, Poljana i Ćirikovac a od Nove godine i u ulicama Dositejeva u Kostolcu i Tršćanska u Požarevcu ukupna vrednost asfaltiranja pomenutih lokacija iznosi 26 000 000 dinara.

Bliži se kraj radova na izradi trotoara u ulici Bratstva i jedinstva vrednosti 6 500 000(put ka bolnici), dok je u Ćirikovcu urađen pešački prelaz preko kanala.

U toku su radovi u PP odredu na drugoj fazi kišne kanalizacije od ulice Cane Babović do Liona, rok za završetak ove investicije koja košta 28 miliona dinara je je do Nove godine. U Dunavskoj ulici u toku je druga faza sekundarne fekalne kanalizacije vrednosti 29 miliona dinara koja treba da bude gotova do marta. Od 9 urađeno je 5 ulica. Radi se fekalna kanalizacija u ulicama Paterova, Laze Kostića i Orahov hlad vrednosti 6 500 000 dinara. Takođe u toku su radovi na fekalnoj kanalizaciji u LJubičevu do firme Bibo car, nakon podbušivanja puta nastaviće se dalje sa radovima.

U toku je rekonstrukcija vodoizvorišta Letnjikovac vrednosti 6 900 000 dinara, vodom sa ovog vodoizvorišta snabdevaju se meštani Maljurevca i Bubušinca.

 

 

KOMENTARIŠI