U petak, 12. februara 2021. biće postavljena audio-vizuelna izložba “5 PRIČA” autora koji stvara pod umetničkim pseudonimom Miliseknd. Prilikom dolaska obavezno je pridržavanje svih preventivnih mera protiv virusa SARS-CoV-2.

Izložba je interaktivne prirode, tako da će posetioci biti direktno povezani sa radom. Pet priča koje su promenile autora kao umetnika kao i njegov pogled na svet, prikazane su kroz pet nesvakidašnjih instrumenata koji će dati audio i vizuelni feedback posetiocu, gde posetilac postaje jedno sa radom.

Miliseknd je rođen 1998 godine. Njegovi prvi eksperimentalni video radovi imali su uspeha na filmskim konkursima širom Srbije. To mu je pomoglo da bude primećen i pozvan u srednju školu u Kaliforniji, SAD, gde je maturirao. Nastavio je na Santa Monika Koledž, smer filmska produkcija.

Od avgusta 2019. godine, od kada javno objavljuje radove pod imenom Miliseknd, njegovi video radovi su postali viralni na društvenim mrežama. Njegov audio-vizuelni rad “Roksen Eg Čelendž” trenutno broji više od 23 miliona pregleda. Muzika i komponovanje melodija pomoću netradicionalnih metoda poput kombinovanja zvukova koji nastaju od trenja brisanja različitih materijala, lupanja rukama ili rekvizitima o predmete je prepoznatljiv aspekt umetnikovog rada. Njegov audio-vizuelni film Tejst (2019) izabran je kao deo oficijalne selekcije ‘Dam-a’ najvećeg filmskog festivala u Nevadi, SAD, kao i semi-finalni film na Los Angeles CineFest-u. Radovi i intervjui su mu objavljeni na umetničkim i muzičkim sajtovima, u internet i štampanim publikacijama širom sveta, od čuvenog New York Times-a do srpskog Blica. Jedne od najvećih inspiracije su mu Lady Gaga, Marina Abramović i bend Daft Punk, zbog kojih je odlučio da nosi masku. Projekti na koje se trenutno fokusira su produkcija pop, trap i edm muzike i pričanje priča. Živi i stvara aktivno u Los Angelesu.

Autor o izložbi: “U okviru izložbe 5 priča predstaviću koncepte koji su promenili mene kao umetnika, mene kao osobu i moj pogled na zemlju u kojoj sam odrastao.Osećam dužnost da ove priče – odnosno svoje istine – kažem u nadi da će vas one podstaći da postavljate pitanja, razmišljate kritično i ukoliko imate strast za kojom žudite, ali ste u nedomici, da je pratite svim srcem.U okviru galerije zapazićete objekte napravljene od ogledala. Za svaki objekat (piramidu) uvezana je jedna priča. Svaka priča je obeležena brojem. Svaka sledeća u nizu je rezultat prethodne. Sve zajedno čine jednu celinu. Želim da dok slušate priču vidite sebe. Želim da čujete priču sami, bez drugih uticaja. Gledajte sebe u oči. Vi ste deo priče.”

KOMENTARIŠI