Autobus sa 30 planinara odsečen na putu kod Kučeva, peške kroz smetove,...

Autobus sa 30 planinara odsečen na putu kod Kučeva, peške kroz smetove, pomagao i predsednik opštine Kučevo

Lokalna samouprava nema mašinu koja može da odglavi autobus, a navodno se ne zna u čijoj je nadležnosti čišćenje ovog dela magistralnog puta

Autobus sa 30 planinara iz Beograda koji se vraćao iz sela Ceremošnja zbog neočišćenog kolovoza koji je potpuno poledio a oko 17 sati ostao je zaglavljen. Pomoć stigla od MUP i predsednika Opštine i SO Kučevo.

Autobus sa 30 planinara iz Beograda koji se vraćao iz sela Ceremošnja je, zbog neočišćenog kolovoza koji je potpuno poledio, juče oko 17 sati ostao zaglavljen na samo tri kilometra od uključenja na magistralni put Kučevo – Majdanpek. Bili su “zarobljeni” više od šest sati, a tek oko 23 sata su zbrinuti u Kučevu.

Vođa ekspedicije je sinoć dok su bili zaustavljeni nekoliko puta kontaktirao MUP i obavestio nadležne o nezavidnoj situaciji u kojoj su se našli naši planinari iz Beograda. Međutim, i posle nekoliko sati, uprkos obećanjima da će doći vozilo za čišćenje snega, ono nije došlo, a situacija se pogoršavala jer je sneg neprestano padao.

U međuvremenu je stiglo i policijsko vozilo u koje je smešteno nekoliko žena koje su prevezene do Kučeva. Preostali putnici su se pešice po vejavici uputili ka gradu, udaljenom oko šest kilometara.

Predsednik Opštine Kučevo Novica Janošević i predsednik Skupštine opštine Vladimir Stojanović su, posle objavljivanja informacije o zavejanim planinarima, seli u automobil i krenuli da pomognu i prevezu putnike. Oni su smestili planinare, grupu po grupu, u restoran da se okrepe.

Problem je, kako smo nezvanično saznali, jer lokalna samouprava nema mašinu koja može da odglavi autobus, a navodno se ne zna u čijoj je nadležnosti čišćenje ovog dela magistralnog puta.

Prema jednoj od informacija, mašina za uklanjanje snega je krenula ka autobusu, ali se posle izvesnog vremena vratila u bazu kako bi joj na točkove stavili lance za sneg!

Autobus se zaglavio na krivini s koje nije mogao da se pomeri zbog zaleđenog puta i predstavljao je i opasnost po druga vozila koja su išla iz planinskih sela u velikom broju zbog slave Svetog Jovana.

1 KOMENTAR

  1. Meni jedno nije jasno ako su se vratili iz sela ceremosnje zaglavili se blizu kucajne na nekih par kilometra. Kako moze biti na mutu kucevo majdan pek taj sto je obijavijo ovaj vesti nema veze sa vezom jel se ceremosnja ne nalazi na tom putu sto on izijavijo kucevo majdan moze samo biti kucevo ceremosnja .

KOMENTARIŠI