Autosedišta za bebe, karte za besplatan parking u gradu i jednokratne novčane...

Autosedišta za bebe, karte za besplatan parking u gradu i jednokratne novčane naknade majkama i očevima

Čestitavši im na prinovama, predsednik je podsetio na mere koje opština preduzima za pomoć porodicama kroz naknadu za prvo, drugo i treće dete u iznosu od 15.000, 20.000 i 25.000 dinara te roditeljski dodatak za nezaposlene majke od 50.000 dinara

U opštini Veliko Gradište danas je upriličen prijem za roditelje koje su rođenjem deteta ostvarili pravo na novčane naknade i pomoć lokalne samouprave.

Autosedišta za bebe, karte za besplatan parking u gradu i jednokratne novčane naknade majkama i očevima uručili su predsednik opštine, Dragan Milić, sa svojim zamenikom, predstavnici Centra za socijalni rad i JKP “Dunav Veliko Gradište“.

Foto: Opština Veliko Gradište

Čestitavši im na prinovama, predsednik je podsetio na mere koje opština preduzima za pomoć porodicama kroz naknadu za prvo, drugo i treće dete u iznosu od 15.000, 20.000 i 25.000 dinara te roditeljski dodatak za nezaposlene majke od 50.000 dinara. Ovom prilikom on je ukazao i na, juče usvojen, Zakon o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom kojim roditelji rođenjem deteta stiču veća prava na pomoć.

Foto: Opština Veliko Gradište

Za 20 beba rođenih u maju i junu pomoć je primilo 19 roditelja. Novi sugrađani su sedam devojčica i trinaestoro dečaka među kojima su dva brata blizanca. Prvo dete dobilo je devetoro roditelja, drugo sedmoro, i treće četvoro. Deset porodilja nije zaposleno i one su ostvarile roditeljski dodatak.

KOMENTARIŠI