Poznati švedski di-džej Tim Bergling, poznatiji kao Avići, preminuo je juče u Muskatu, prestonici Omana. U saopštenju koje je izdao njegov portparol, u kom se moli za privatnost, ne navodi se uzrok smrti.

Di-džej koji se proslavio hitovima “Wake me up“, “Levels“ i “Lonely Together“ imao je problema sa zdravljem. Godine 2014. odstranjeno mu je slepo crevo i žučna kesa. 

Pre dve godine saopštio je da više neće nastupati zbog zdravstvenih problema.

“Znam da sam blagosloven što imam mogućnost da putujem i nastupam širom sveta, ali mi malo preostaje za život mene kao stvarne osobe, iza umetnika.“ 

Dešavalo se da zaradi i 250.000 dolara za jednu noć, kada bi puštao muziku na rasprodatim nastupima. Forbs ga je u jednom trenutku proglasio najplaćenijim di-džejem.

“Kada se osvrnem na svoj život, pomislim: ‘Vau! Jesam li to ja uradio?’ To je bio najbolji deo mog života, ali je imao cenu – mnogo stresa i anksioznosti“, rekao je di-džej jednom prilikom.

Svoju karijeru započeo je 2008. godine kada je pobedio na jednom takmičenju. Bio je dva puta nominovan za Gremija, osvojio je dve MTV i jednu Billboard nagradu. Patio je od akutnog pankreatitisa, što je delimično uzrokovalo prekomerno konzumiranje alkohola, piše Bi-Bi-Si.

Prošle godine saopštio je da se vraća u studio.

Dan pre smrti nominovan je za Billboard nagradu za najbolji elektronski album.

O njegovom životu snimljem je i dokumentarac “Avići: Istinite priče” koji govori o dešavanjima u njegovom životu između 2013. i 2016. godine.

“Kada sam imao 16 godina, otac mi je rekao: ‘Možeš da uradiš sa svojim životom šta god želiš, treba samo da radiš naporno kako bi to i postigao’. Tada sam odlučio da, kada umrem, želim da budem upamćen po životu koji sam živeo, ne po novcu koji sam stekao”, izjavio je jednom prilikom.

KOMENTARIŠI