Predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić sa saradnicima upriličio je prijem za delegaciju iz opštine Anina iz Rumunije, koji su došli u Požarevac u okviru projekta „Kultura bez granica“.

Foto: Urban City

Na samom prijemu predsednik lokalnog parlamenta Bojan Ilić je rekao da između ove dve lokalne samouprave postoje sličnosti kada je u pitanju privreda i istorija rudarstva i zatim je o samom projektu rekao:

Projekat koji nosi naziv „Kulturno povezivanje u cilju jačanja turističke atraktivnosti u regionu” se i imenom, a i suštinom, poklapa sa velikim delom ciljeva koje smo kao lokalna samouprava zacrtali.

Foto: Urban City

Želeći da prikažemo lepote i bogatstvo Požarevca svetu, želimo i da upoznajemo druge gradove i lepa mesta, a Anina je svakako jedna od njih. Zahvaljujući našim partnerima iz Evropske unije u prilici smo da svojim građanima obezbedimo i nove sadržaje koje ćemo dobiti ovom prilikom. Od opreme Grad Požarevac će nabaviti modernu binu sa pripadajućom opremom, balon halu sa pomoćnim prostorijama i 20 info pultova. Sve to, zahvaljujući ekspanziji turističkih sadržaja u poslednje vreme, stvari su koje ćemo svakako imati gde i kako da upotrebimo. Ovo je još jedan deo obećanja koji smo kao lokalna samouprava dali našim građanima, radujući se skorom ispunjenju i ostalih. Ukupna vrednost ovog zajedničkog projekta iznosi preko pola miliona evra, ali ono što nas takođe veoma raduje su i aktivnosti na zbližavanju dva grada kao i njihova upoznavanja.“

Foto: Urban City

Predsednik opštine Anina Romanu Georgiu se zahvalio na toplom prijemu i mogućnosti saradnje ove dve lokalne samouprave.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI