Bajatović: Potrošnja oko praznika istorijska

Bajatović: Potrošnja oko praznika istorijska

Foto: Urban City / B.P.

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je večeras da je potrošnja gasa oko proteklih praznika bila istorijska, da je snabdevanje stabilno, da gasa ima dovoljno, a da se cena neće menjati do 1. maja kada će biti napravljen presek stanja.

Bajatović je rekao Tanjugu da Srbija u skladištima ima dovoljno gasa, a da se trenutno snabdevamo iz Ruskih i Azerbejdžanskih izvora.

“Vučemo iz Azerbejdžana gas, nekad nešto više, nekad nešto manje, ali sve to funkcioniše preko načina interkonekcije i to treba da razradimo narednom periodu. U skladištu u Banatskom dvoru imamo 380 miliona metara kubnih, i u Mađarskoj još 200 miliona. Sudeći po skladištima i pregovorima, koji funkcionišu i koje imamo, mi zaista nemamo ni jednu brigu ni za industriju, ni za stanovništvo”, rekao je Bajatović.

Kako je naglasio, jedina mana Srbijagasa je što u prethodne dve godine nismo uspeli da priključimo na sistem sve ljude i preduzeća koja su tražila priključak.

Bajatović je rekao da se cena gasa neće menjati do prvog maja, a da će onda biti napravljen presek.

“Pogrešno je protumačeno (njegova ranija ozjava prim.aut.) da se cena neće menjati do 1. maja. Ne mogu da kažem tačno da li će ovo biti odgovarajuća cena. Ako bi gledali sadašnje projekcije, ni tada neće biti razloga za poskupljenje. Ne mogu da kažem ni da će gas pojeftiniti. Bolje bi bilo da sam rekao da cenu nećemo menjati do prvog maja, a onda bismo morali da napravimo presek”, rekao je Bajatović i istakao da su finansije Srbije dobre, i da imamo preko 800 miliona kubnih metara gasa plaćeno.

KOMENTARIŠI