Bane Spasović izabran za predsednika Skupštine Regionalne razvojne agencije Braničevo-Podunavlje

Bane Spasović izabran za predsednika Skupštine Regionalne razvojne agencije Braničevo-Podunavlje

Na današnjoj sednici Regionalne razvojne agencije Braničevo-Podunavlje, gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović izabran je za predsednika Skupštine ovog tela. Spasović je predložen od strane Grada Smedereva i opština Velika Plana i Smederevska Palanka, na ovu funkciju je izabran jednoglasno.

Prilikom izbora gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je članovima skupštinskog tela rekao sledeće:

– Zahvalio bih se lokalnim samoupravama koje su me predložile na tu funkciju, a težinu ima činjenica da su to grad i opštine iz Podunavskog okruga, što znači da ćemo imati odličnu saradnju oba okruga ubuduće. Kada sam čuo da ću bit predložen na ovu funkciju, o preuzimanju dužnosti sam ozbiljno razmislio, zato što ni jednu odluku ne donosim olako, zbog velikih obaveza koje imam kao gradonačelnik, a voditi jednu ovakvu agenciju je veliki i zahtevan posao.

Ipak imajući na umu činjenicu da Grad Požarevac treba da bude lokomotiva razvoja Braničevskog okruga, kao što je Smederevo motor razvoja Podunavskog okruga i da će zajedničkim naporima zahvaljujući dobrim saradnicima u ovom telu razviti ova dva okruga.

Sigurno ste videli da je Požarevac u prethodnih šest meseci do godinu dana preduzeo velike aktivnosti u cilju razvoja grada i pokretanja stvari sa mrtve tačke, tako da obećavam da ću i kao predsedavajući Skupštine Regionalne razvojne agencije Brančevo-Podunavlje raditi sa istim tempom. Cilj Grada Požarevca je dovođenje investitora i pokretanje privredne aktivnosti i zapošljavanja žitelja ovog grada, što je sigurno želja i svih ostalih članica Regionalne razvojne agencije.

rra-bane-2Spasoviću su izbor na ovu funkciju čestitali direktor RRA Nada Kokot, svi članovi skupštine kao i sada već bivši predsedavajući Radiša Dragojević.

KOMENTARIŠI