PODELI

Marera Properties, jedna od najvećih kompanija na tržištu komercijalnih nekretnina u Srbiji, biće novi vlasnik poslovne kule “Palate Beograd”, poznate kao “Beograđanka”.

“U okviru postupka javnog nadmetanja koji je sproveo Grad Beograd, ćerka firma kompanije Marera Properties dala je najbolju ponudu i sada je u procesu zaključenja kupoprodajnog ugovora”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u pitanju blizu 20.000 kvadratnih metara odnosno da se akvizicija odnosi na kancelarijski prostor u kuli “Beograđanke”, a ne obuhvata maloprodajni objekat koji se nalazi uz kulu.

Od 1974. godine kada je sagrađena, “Palata Beograd” nije podvrgnuta nijednom značajnijem projektu rekonstrukcije, a kompanija Marera Properties se obavezala na dodatnu investiciju u vrednosti od osam miliona evra, kao i da će radove na objektu realizovati u roku od tri godine.

Iz kompanije navode da su svesni činjenice da je Beograđanka jedno od obeležja glavnog grada i da će “uz maksimalnu odgovornost, ali i entuzijazam ući u projekat rekonstrukcije”.

“Imamo bogato iskustvo na ovom polju, uključujući obnovu kultnih arhitektonskih zdanja. Najbolji primer jeste rekonstrukcija nekadašnje hale Beko, danas Kalemegdan Biznis Centra, urađena uz saradnju sa Republičkim zavodom za zaštitu spomenika. Beograđanka je svojevremeno bila najmodernija građevina u zemlji, a naši planovi su da joj vratimo taj status kroz inovativni dizajn i adaptaciju prema aktuelnim trendovima u arhitekturi i uređenju biznis enterijera.”, izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije Marera Properties.

U saopštenju se navodi da će “Palata Beograd” nakon rekonstrukcije otvoriti vrata za poslovnu zajednicu.

KOMENTARIŠI