Beranje kod Požarevca: MK Vatreni dobili tiket za MX park Bukovik

Beranje kod Požarevca: MK Vatreni dobili tiket za MX park Bukovik

FOTO: PIXABAY // ilustracija

Organizacijom pozivne moto kros trke na stazi MX park Bukovik u Beranju Moto klub Vatreni iz Požarevca uspešno je položio „prijemni“ ispit Moto saveza Srbije.

Drugim rečima, od naredne godine pomenuta staza naći će se u kalendaru takmičenja šampionata Srbije na kojoj će se takmičari vrlo atraktivne disciplne sporta brzina na dva točka boriti za bodove u pojedinačnom i plasmanu klubova.

Prvog dana novembra uz sve propisane mere zaštite usled kovida 19 ozbiljan broj ljubitelja okupio se da isprati takmičenje, koje za starije nije nepoznanica, jer podsećanja radi Požarevac je krajem prošlog veka bio domaćin i međunarodnih takmičenja. Novu stranicu pokrenuli su stari entuzijasiti i pre svega zagovornici trkanja u bezbednim uslovima, na šta su im licencirani takmičari odgovorili na najbolji mogući način, a on je da su se pojavili u gotovo kompletnom sastavu, kao da je u pitanju bodovna, a ne pozivna trka. Pored brojnosti, na stazi vrlo zanimljive konfiguracije, vozači su pružali maksimum u nadmetanju na sveopšte oduševljenje publike. Svako preticanje i skok navijači su nagrđivali aplauzom, a oni kojima su ruke bile zauzete vredno su telefonima „pravili“ foto ili video zapise.

Na kraju svega organizator je za najuspešnije pripremio pehare i najavio još bolje uslove za narednu sezonu kada će MX park Bukovik biti domačin trke za šampionata Moto saveza Srbije, što je najbolja moguća potvrda Gradu Požarevcu da je ispravno uradio kada je ukazao poverenje Moto klubu Vatreni.

Plasmani po klasama

MX 65: 1. V. Ćajić, 2. A. Popović, 3. N. Pešut

MX 85: 1. R. Kuzman, 2. D. Vig, 3. D. Crnjanski

MX 1: 1. M. Đorđević, 2. T. Martonoši, 3. D. Paunović

MX 2: 1. J. Railić, 2. M. Češko, 3. M. Vukajlović

MX 125: 1. M. Vukjalović, 2. S. Kalamković, 3. V. Drmanac

MX 3: 1. D. Paunović, 2. D. Matijević, 3. U. Rakić

MX B: 1. F. Savić, 2. T. Martonoši, 3. N. Jeremić

MX S: 1. B. Radanov, 2. D. Stanković, 3. S. Borkanović

MX ATV: 1. D. Milovanović, 2. D. Fekete, 3. Z. Radivojević

Slike sa takmičenja pogledajte OVDE.

KOMENTARIŠI