Besplatni preventivni pregledi u nedelju na više lokacija u Požarevcu i okolini

Besplatni preventivni pregledi u nedelju na više lokacija u Požarevcu i okolini

Foto: Urban City / B.P. // Ilustracija

Besplatni preventivni pregledi biće organizovani tokom vikenda u zdravstvenim ustanovama braničevskog okruga, tačnije u nedelju, 3. novembra od 8 do 16 časova.

Pregledi će se obavljati prema sledećem rasporedu:

U Opštoj bolnici Požarevac pacijentima će biti dostupni neurološki i oftalmološki pregledi na po dva punkta, a žene će moći da obave i mamografski pregled (važi za žene starosti od 40 do 70 godina i koje nisu radile mamaografiju u poslednjih godinu dana).

U Domu zdravlja Požarevac na četiri mesta će se vršiti merenje krvnog pritiska, isto važi i za EKG, a u ovoj ustanovi, takođe, će se meriti nivo šećera u krvi i raditi mamografski pregledi (važi za žene starosti od 40 do 70 godina i koje nisu radile mamaografiju u poslednjih godinu dana).

U ogranku DZ u Kostolcu na jednom punktu moći će da se izmeri krvni pritisak, nivo šećera u krvi i uradi EKG.

U Domu zdravlja Golubac pacijenti će moći da izmere krvni pritisak, nivo šećera u krvi i urade EKG- na dva punkta.

U Domu zdravlja Kučevo radiće se identične analize kao u Golupcu i Kostolcu, na jednom punktu. Iste analize i pregledi biće dostupni pacijentima i u Domu zdravlja u Malom Crniću, gde će se raditi u po dve ambulante.

U Domu zdravlja Veliko Gradište krvni pritisak će biti meren na tri punkta, EKG na tri, merenje nivoa šećera u krvi,takođe, na tri mesta (zgrada DZ Veliko Gradište i ambulante u Majilovcu i Srednjevu). Takođe, u zgradi DZ pacijenti, koji budu želeli, će moći da obave pregled kod očnog lekara.

Podsećamo, u prethodnoj akciji preventivnih pregleda, u nedelju 22. septembra, u Opštoj bolnici u Požarevcu i gravitirajućim domovima zdravlja pregledana su 533 pacijenta i obavljeno je 1198 pregleda.

KOMENTARIŠI