Besplatno možete videti plaže u Dubrovniku, ali pod jednim uslovom

Besplatno možete videti plaže u Dubrovniku, ali pod jednim uslovom

U Dubrovniku su ovog leta došli na dobru ideju! Naime, udruženje GREEN SEA SAFARI, je smislilo odličan besplatan izlet barkom na divlje plaže za domaće, ali i strance koji volontiraju čisteći obalu, a potom se kupaju ili jednostavno uživaju u prirodi

Foto: Urban City / B.P, jul 2015.

U Dubrovniku su ovog leta došli na dobru ideju! Naime, udruženje GREEN SEA SAFARI, je smislilo odličan besplatan izlet barkom na divlje plaže za domaće, ali i strance koji volontiraju čisteći obalu, a potom se kupaju ili jednostavno uživaju u prirodi.

“Radi se o neprofitnom udruženju osnovanom pre par meseci i njegova jedina svrha je da skupljamo smeće sa ostrva i uvala koje su nedostupne i koje niko inače ne čisti”, priča Maro Carević, jedan od pokretača udruženja.

Foto: Urban City, jul 2015.

“Do sada je odrađeno dvadesetak akcija, a u svakoj akciji prikupljeno je između 15 i 30 vreća smeća od 150 litara. Krenuli smo od Kalamote koja je sad praktično očišćena. Nikad ne možete baš sve očistiti, ali skupimo što više možemo”. 

Neverovatne su količine plastike i ostalog smeća koje se nalaze u okolini i ovakve akcije svakako treba pohvaliti i dati im malo vetra u leđa.

Foto: Urban City, jul 2015.

Među turistima koji su dosad bili na GREEN SEA SAFARIJU ističu se Francuzi, Holanđani i Skandinavci koji su najosetljiviji kada je u pitanju zaštita i očuvanje okoline i prirode. Ali priključuju im se ljudi iz celog sveta. Stranci odmah znaju o čemu se radi verovatno jer u njihovim razvijenijim zemljama već postoje ovakvi koncepti.

KOMENTARIŠI