Bez onlajn nastave u Požarevcu i okrugu sledeće nedelje

Bez onlajn nastave u Požarevcu i okrugu sledeće nedelje

Foto: Urban City / B.P. // Ilustracija

Ministarstvo prosvete saopštilo najnovije modele po kojima će đaci sledeće sedmice ići u škole.

Prema najnovijem preseku epidemiološkog stanja po školama, ni jedna škola u Srbiji sledeće sedmice neće niti u trećem modelu, to jest onlajn. To je izjavio ministar Branko Ružić.

Sve škole u Požarevcu i Braničevskom okrugu od ponedeljka, 4. oktobra imaće redovnu nastavu u školama.

Odluka Tima bazirana je na boljim podacima koji se odnose kako na obrazovne ustanove, tako i na same lokalne samouprave, a oni potvrđuju ono što govorimo godinu dana – da škole nisu mesto transmisije, kao i da se deca zaražavaju najviše van škole. Zato, poručuje ministar, važno je da roditelji ne šalju decu u školu ukoliko bilo ko od ukućana oseća ikakve simptome ili je zaražen.

“Deca su nam najvažnija i moramo se svi potruditi da se obrazovanje odvija za njih najkvalitetnije – a to je neposredna nastava”, poručuje ministar.

Ministar je naveo da je Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, takođe, doneo odluku da se drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada , odnosno kombinovana nastava od ponedeljka 4. oktobra 2021. godine primenjuje u srednjim školama na teritoriji 23 lokalne samouprave:

1. Bajina Bašta,
2. Beograd
3. Valjevo,
4. Velika Plana,
5. Vladičin Han,
6. Vlasotince
7. Vranje,
8. Vrnjačka Banja
9. Ivanjica
10. Kragujevac,
11. Lajkovac,
12. Lebane
13. Leskovac,
14. Niš,
15. Novi Pazar
16. Pirot
17. Prokuplje,
18. Sjenica,
19. Temerin
20. Ub,
21. Užice
22. Čačak,
23. Šabac

Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

KOMENTARIŠI